Wederom noodweer aanstaande: ”Hier gaat het straks los”

Waarschuwing voor noodweer in drie provincies`

Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) meldt dat drie provincies vanmiddag noodweer wacht. Het gaat om Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Voor desbetreffende provincies is dan ook code geel afgegeven. Inwoners moeten rekening houden met donkere wolken, waarbij de hemel zal bulderen in de vorm van heftig onweer.

Neerslag en hagel

We hebben afgelopen week in Haren en Eindhoven kunnen zien wat veel neerslag in korte tijd kan doen met straten. Via sociale media zagen we dat hier alles blank stond.

Vanaf vanmiddag 14.00 uur wordt is er wederom een kans dat dit gaat gebeuren, aldus het KNMI. Het gaat namelijk ook flink regenen, waarbij hagel zelfs niet is uitgesloten.

Het weerinstituut geeft aan dat buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden van de situatie. Ook op de wegen kan het enorm heftig worden. Pas dus goed op.

Code geel is tot 21.00 uur van kracht. De temperatuur bedraagt vandaag zo’n 14 graden aan zee, tot een graad of 17 in het zuidoosten van Nederland.

https://twitter.com/KNMI/status/1656164956801318912

Aanstaand weekend

Morgen staat er eveneens een wisselvallige dag voor de deur. Met name in het zuiden van ons land gaat het weer flink los, met enkele pittige regenbuien in het vooruitzicht.

Aanstaand weekend lijkt het er eindelijk beter uit te gaan zien. De zon laat zich meer zien, het blijkt ook vaker droog. De temperatuur loopt lekker op.

Voornamelijk op zaterdag ziet het er hoopvol uit. Volgens Weeronline kan de temperatuur de 20 graden aantikken en dat wordt heerlijk.

Volgende week

Dan alvalst een korte vooruitblik naar het weer van volgende week. Het ziet ernaar uit dat de temperatuur iets inboet. Het wordt enkele graden kouder.

Voorjaarsweer zit er ook niet echt in. Wederom zal regen de overhand voeren. Desondanks zijn er voldoende dagdelen waarop je van de zon kunt genieten.

Scroll naar boven