Einde verhaal voor Mia en Dion: Nederland naar huis gestuurd

Einde verhaal voor Mia en Dion: Nederland uitgeschakeld bij Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben zojuist een compleet aangepaste versie van Burning Daylight op het Eurovisiesongfestival 2023 ten gehore gebracht. Er werd gevreesd voor het allerergste, maar het bleek mee te vallen.

Dion begon uiterst voorzichtig aan het nummer. Zo te horen hebben ze alle hoge tonen eruit gehaald. Erg jammer, want daarmee geef je een liedje natuurlijk veel kracht mee.

De grote vraag was natuurlijk: hoe zou het nummer klinken? Nadat het meermaals flink mis was gegaan, werd er zoveel gesleuteld dat het Burning Daylight ‘Mia en Dion proof’ werd gemaakt.

Mia Nicolai & Dion Cooper - Burning Daylight LIVE | Netherlands 🇳🇱 | First Semi-Final Eurovision2023

Jan Smit

Jan Smit, fel tegenstander van de deelname van de twee, vond het ‘loepzuiver’ klinken. ”Het stond als een huis”, zo zei Volendammer Jan.

Zanger Nielson meldt op Twitter dat Mia en Dion ‘heel goed hebben gezongen’. Toch zijn er heel wat mensen die dit niet goed lijken te begrijpen.

https://twitter.com/9941moon/status/1656033430545498117

Bookmakers

Voor het optreden van de twee, gaven de bookmakers Mia en Dion een kans van 54 procent op het bereiken van de finale.

Inmiddels is duidelijk geworden dat de wedkantoren het somber inzien. De kans op plaatsing is afgenomen tot 40 procent. Dat lijken geen beste voortekenen.

Mia en Dion naar huis

Zojuist zijn de tien landen bekend geworden die aanstaande zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival staan. Mia en Dion zullen daar niet bij zijn.

Ze wisten zich niet te kwalificeren en nemen afscheid. Hierdoor zal Nederland niet vertegenwoordigd zijn, voor het eerst in lange tijd.

De landen die aanstaande zaterdag wel mee mogen doen zijn: Kroatië, Moldavië, Zwitserland, Finland, Tsjechië, Israël, Portugal, Zweden, Servië en Noorwegen.

‘Niets te verwijten’

Inmiddels vallen de bekende Nederlanders over elkaar heen om hun steun uit spreken. Mia en Dion valt ‘niets te verwijten’, zo is de publieke opinie.

”In deze aangepaste vorm had het nummer gewoon te weinig impact om indruk te maken. Helaas maar het is niet anders.”

Scroll naar boven