Vreselijk: spelend jongetje (4) doodgereden door jongen zonder rijbewijs

In de Verenigde Staten is een meisje van slechts vijf jaar door haar eigen opa en oma met een riem d00dgeslagen omdat ze per ongeluk in haar broek had gepoept.

Het leven van Suzanne Kuiper en Michael Tap uit Hoogezand staat al bijna twee jaar stil. Op 24 februari 2021 werd hun zoontje Bam (4) doodgereden door een jongen zonder rijbewijs. De ouders roepen op om dit nooit meer te laten gebeuren.

Bam is aan het spelen als hij wordt aangereden op een stoepje dat slechts een paar meter van zijn woning ligt. Zijn broer Jay rent in paniek de woning in en schreeuwt dat zijn broertje is aangereden. Als de ouders naar buiten lopen zien ze dat een vrouw hun zoon vast heeft.

Al snel blijkt dat reanimeren niet meer helpt. Bam is overleden. Aangereden door een jongen van 18 jaar zonder rijbewijs. De vrouw die Bam vasthield, blijkt de moeder van de bestuurder. Zij zat naast haar zoon in de auto en vond het prima dat hij reed zonder rijbewijs.

Onderzoek

Hoewel onderzoek heeft uitgewezen dat het ongeval zeer noodlottig is geweest en vrijwel niet te voorkomen was (ook niet door iemand met een rijbewijs), blijven Bams ouders voortleven met de vraag: wat als de bestuurder rij-ervaring had en een rijbewijs?

Aankomende dinsdag moeten zowel de moeder als de zoon voor de rechter verschijnen. Na de behandeling wordt er direct uitspraak gedaan.

De ouders van Bam zullen gebruikmaken van hun spreekrecht en eisen tevens een schadevergoeding. Suzanne en Michael kunnen niet accepteren dat er een lage straf te verwachten is. Politie en justitie vinden namelijk dat de aanrijding niet aan te rekenen is. De bestuurder wordt slechts gevaarlijk rijgedrag en rijden zonder rijbewijs verweten.

Boete

De moeder wacht vermoedelijk vervolging voor het gegeven dat ze haar zoon zonder rijbewijs liet rijden. Op beide punten staan relatief milde straffen. De advocaat van de ouders, Julia Verschoor, verwacht dat de bestuurder en de moeder enkel een boete krijgen. ”Dat is een domper, maar daarin zullen ze moeten berusten, hoe zwaar dat ook is.”

Scroll naar boven