Rob zit al 20 jaar bij de harde kern van FC Volendam

Rob zit al 20 jaar bij de harde kern van FC Volendam: ''Ik ben heel gevaarlijk''

Nederland heeft best wel een probleem met voetbalsupporters. Dan gaat het natuurlijk niet om de mensen die naar het stadion gaan en voetbal willen kijken. Het gaat om mensen die komen om wedstrijden te laten staken en vooral komen om te knokken.

Recent hebben we dat nog mee kunnen maken tijdens de wedstrijd Ajax-Feyenoord. Doldwaze ajacieden konden er niet meer tegen en gooiden fakkels op het veld.

Na de wedstrijd besloten ze het hoofdgebouw van de ArenA te mollen. Behoorlijk kansloos natuurlijk, maar zelf waren ze er maar wat trots op.

FC Volendam

Ajax is niet de enige club die supporters heeft die bij de harde kern zitten. Elke club heeft ze. Zelfs, ja zelfs FC Volendam heeft er een paar.

Rob zit al 20 jaar bij de harde kern van FC Volendam: ''Ik ben heel gevaarlijk''

Twee jaar geleden ging NH Nieuws langs bij FC Volendam-hooligans Rob Schilder en Dick Kwakman. De twee zijn ‘capo 1’ en ‘capo 2’.

Dat betekent dat ze ‘de boel opjutten’ vanaf de eerste rij. Tegen de verslaggever leggen ze uit waar de twee Volendammers nu precies voor staan.

Capo 1

Capo 1 is dus Rob. Hij zegt: ”Ik ben al twintig jaar hooligan van FC Volendam. Twintig jaar harde kern.” Capo 2, Dick dus, is ook van de harde kern.

”Waar komt dat vandaan? Ja, omdat wij gewoon erg gevaarlijk zijn. Samen met Rob, capo 1, die is het gevaarlijkst. Ik ben nog van het praten af en toe, maar hij ehhh ziet gelijk zwart voor zijn ogen. Dan ben je klaar. Dan moet je echt weg zijn”, zo luidt het advies van capo 2.

Rob zit al 20 jaar bij de harde kern van FC Volendam: ''Ik ben heel gevaarlijk''

Voetbal

De twee kijken samen vanaf de bank naar een wedstrijd van FC Volendam. Wanneer de ‘palingboeren’ een goal maken, gaan de twee het balkon op.

Daar beginnen ze keihard ‘jaaaaaaaaaaaaa’ te gillen. Als de verslaggever vraagt waarom ze dat doen zegt capo 1: ”Het moest er even uit.”

Okee, genoeg gezegd. Onderstaand de video. Die is dus al twee jaar oud, maar nog steeds goud als het ons vraagt. Heel veel kijkplezier:

Scroll naar boven