Vliegtuigpassagier die midden tijdens vlucht nooddeur opende ‘wilde snel het vliegtuig uit’

Een vliegtuigpassagier heeft uitgelegd waarom hij besloot om tijdens de vlucht de deur van het vliegtuig te openen. Voor veel mensen is vliegen een uiterst onaangename ervaring. Zelf moet ik elke keer dat ik het vliegtuig instap vrede sluiten met welke goden er ook maar willen luisteren.

De gedachte dat een andere passagier de deur opent terwijl het vliegtuig in de lucht is, is genoeg voor mij om volledig in paniek te laten raken, zelfs met beide benen stevig op de grond.

Voor de 194 passagiers, waaronder basisschool- en middelbare schoolkinderen, werd dit een verschrikkelijke werkelijkheid toen een 33-jarige man naar verluidt een van de nooddeuren opende op de Airbus A321 terwijl het vliegtuig bezig was met de landing.

Het vliegtuig was onderweg van Jeju Island, een populaire toeristische bestemming, terug naar de internationale luchthaven van Daegu in Zuid-Korea.

Angstaanjagende videobeelden tonen de wind die door de cabine giert, zie hieronder:

Alles binnenin de cabine wordt heen en weer geslingerd en het geluid klinkt oorverdovend terwijl de lucht door de open deur naar binnen stormt. Gelukkig bleef iedereen aan boord van het vliegtuig en kon het veilig landen met de deur nog steeds open.

Echter moesten 12 passagiers naar het ziekenhuis worden gebracht nadat ze ademhalingsproblemen hadden ondervonden als gevolg van de angstaanjagende beproeving, laat het Yonhap News Agency weten.

Een moeder van een van de schoolkinderen aan boord zei: “De kinderen waren aan het trillen, huilen en bang. Degenen die in de buurt van de uitgang zaten, moeten het meest geschrokken zijn geweest.”

Een 33-jarige man is inmiddels gearresteerd in verband met het incident. Een woordvoerder zei: “Het is moeilijk om een normaal gesprek met hem te voeren. We zullen het motief van de misdaad onderzoeken en hem straffen.”

De man beweerde later dat hij ‘snel wilde uitstappen’ en vertelde naar verluidt ook aan de politie dat hij zich ‘verstikt’ voelde. Hij voegde eraan toe dat hij gestrest was na het verliezen van zijn baan.

Lokale media melden dat de man alleen leek te reizen. Ook leek hij niet onder invloed te zijn toen het incident plaatsvond.

De man wordt nu door de autoriteiten ondervraagd in verband met het incident. Een functionaris zei: “De politie onderzoekt het incident nadat een passagier die in de buurt van de nooduitgang zat, zei dat hij de hendel had aangeraakt.”

Scroll naar boven