Vijf kinderen onwel na buitenspelen, met spoed afgevoerd

Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

Massale paniek in Den Haag, waar zojuist vijf kinderen onwel zijn geworden nadat aan het buitenspelen waren. De oorzaak is momenteel onbekend.

Hulpdiensten massaal uitgerukt

Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om kinderen in de leeftijd van vier tot veertien jaar. Dit wordt bevestigd door de brandweer. Bij twee kinderen is een speekseltest afgenomen, waarbij een kind postief testte.

Iets voor 19.00 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen. In eerste instantie kwamen drie ziekenwagens en ook twee traumahelikopters met spoed naar de locatie in Den Haag. Ook de brandweer voegde zich daar niet veel later nog bij. Even later kwamen er nog drie ziekenwagens.

Bewoners meldden mogelijke koolstofdioxide in de flat in stadsdeel Laak, nabij de Haagse Hogeschool en Station Den Haag Holland Spoor.

Er is lang gecontroleerd, maar van koolstofdioxide bleek geen sprake. Alle metingen bleken negatief. Wat er dan wel aan de hand is, is niet duidelijk.

‘Niet lekker’

Alle vijf kinderen zijn zowel op straat en in woningen nagecheckt door ambulancepersoneel. Geconcludeerd werd dat zij met spoed moesten worden afgevoerd.

Momenteel worden ze verder onderzocht, hoe het kan dat ze ‘niet lekker’ zijn geworden. Het gaat om twee kinderen uit vijf gezinnen.

Speekseltest

Twee kinderen hebben een speekseltest ondergaan. Een van hen testte positief. Waarop precies is niet bekendgemaakt. De autoriteiten willen de kinderen later ondervragen.

Zo moet duidelijk worden wat ze precies gedaan en/of gegeten hebben om in elk geval de ware toedracht boven water te kunnen krijgen.

Calamiteitenwebsite Regio15 meldt dat er rekening mee wordt gehouden dat de vijf buiten ‘iets hebben gevonden’ dat ze hebben gegeten. In verband met onderzoek is de straat afgesloten.

Scroll naar boven