Vakantie in Abu Dhabi eindigt voor Hannah (23) in een levensgroot drama op het vliegveld

De 23-jarige Hannah Smethurst stond op het punt aan boord te stappen van een vliegtuig, toen ze een heel erg ‘eng’ WhatsApp-bericht ontving van een onbekend nummer. ”Ik ben nog nooit zo bang geweest”, aldus Hannah tegen Mirror.

Vakantie

Hannah uit Lancashire was helemaal alleen op vakantie gegaan naar Abu Dhabi. Op 21 juni jongstleden vloog ze terug van haar vakantiebestemming naar Manchester.

Op het vliegveld checkte ze haar koffer in en toonde haar paspoort. Tot dusver niets geks. Maar enkele minuten later kreeg ze een WhatsApp-bericht.

Whatsapp-bericht

Het bericht werd gestuurd door een nummer dat ze niet kende, maar bleek afkomstig uit Abu Dhabi. De schrijver stuurde het volgende:

”Hey, ik heb je gezien in Abu Dhabi.” Hannah reageert met: ”Hoe heb je dit nummer gekregen?” De anonieme schrijver is dan ineens vol spijt en schrijft: ”Ik heb je opgezocht in het systeem.”

Hannah: ”Welk systeem?” En dan blijkt het te gaan om een medewerker van Etihad, de maatschappij waarmee Hannah naar Manchester vliegt. De man eindigt zijn bericht met: ”Sorry voor de problemen, ik stoor je. Voor jouw informatie, het boarden is begonnen.”

Hannah (23) krijgt kort na inchecken op vliegveld een anoniem berichtje

Manager

Hannah raakt in paniek: ”Ik was helemaal alleen en heb een grondmanager aangesproken. Ik was bang dat diegene bij mij aan boord zou zitten.”

”Ik was nerveus dat diegene ook in het vliegtuig zou zitten. Ze hebben me verzekerd dat dit niet het geval zou zijn. Maar als ik een klacht wilde indienen, moest ik van boord gaan en naar een Etihad-kantoortje op het vliegveld gaan. Ze hadden erg veel haast, omdat het boarden al was begonnen.”

”Toen ik terugkwam in Manchester, heb ik de crew aangesproken. Zij waren in shock. Ik heb Etihad Airways daarna zeven keer gebeld.”

”Uiteindelijk wisten ze me te vertellen dat degene die me berichten had gestuurd, een medewerker was die me ingecheckt had. Hij had het systeem gebruikt om mijn contactgegevens op te zoeken, zodat hij mijn telefoonnummer kon achterhalen.”

Ontslagen

”Hij is op staande voet ontslagen. Dat was ook mijn doel en daar ben ik erg blij om. Ik wil namelijk niet dat hij dit ook bij andere vrouwen doet. Nogmaals, ik voelde me zo kwetsbaar.”

Hannah, die naar Abu Dhabi op vakantie ging om een vriend te ontmoeten, is veilig thuisgekomen en wil nu nooit meer alleen vliegen. ”Ik reis voortaan alleen nog maar in gezelschap en Etihad Airways? Via hen ga ik nooit meer boeken. Dat hebben ze verpest!”

Scroll naar boven