Zwolse pizzeria is klaar met mensen die ananas op hun pizza willen

Zwolse pizzeria is he-le-maal klaar met mensen die ananas op hun pizza willen

Voor Italianen is ananas op een pizza net zoiets als een slippertje maken met hun moeders; ze worden hier niet gelukkig van. En dat is nog zacht uitgedrukt. Ze vinden dat ananas niet thuishoort op een pizza. In het mooie Zwolle onderneemt pizzeria Via Toledo keiharde actie.

Paupervolk

Het moet maar eens afgelopen zijn met het paupervolk dat de schoonheid van pizza’s verminkt door een ananas op te doen. Pizzeria Via Toledo accepteert het niet langer.

Zwolse pizzeria is he-le-maal klaar met mensen die ananas op hun pizza willen

Waar andere pizza’s bij het bedrijf aan de Diezerkade zo’n veertien euro kosten, moeten klanten voor een pizza Hawaï nu 50 euro gaan betalen.

Voor de vijf tientjes krijgt je geen XXL-pizza, of luxe toppings zoals kaviaar. ”Tomatensaus, mozzarella, ham en ananas die u er apart thuis zelf op mag doen”, zo staat inmiddels bij de omschrijving van de pizza Hawaï.

Wordt bekogeld

Op sociale media sluiten veel mensen zich aan bij de stunt van Davide Cerchia, de eigenaar van de tent. Op TikTok schrijft iemand: ”Zwolle is the place to be!”

Davide is geboren en getogen in pizzahoofdstad Napels en noemt een pizza met ananas ‘vloeken in de kerk’. ”Als mijn opa erachter komt dat ik pizza’s met ananas maak, word ik bekogeld. Warm fruit is voor mij niet weggelegd. Ik wil deze pizza liever niet verkopen.”

Zwolse pizzeria is klaar met mensen die ananas op hun pizza willen

Principes

David weigert om ananas op een pizza te doen. Toch krijgt hij dagelijks belletjes van mensen die een pizza Hawaï bestellen.

”Die mensen krijgen een pizza met tomatensaus, mozzarella en ham. De ananas krijg je er in een blik bij. Die mag je er zelf op doen!.”

”Het gaat tegen mijn wil en Napolitaanse principes in om er ananas op te serveren”, aldus Davide.

Scroll naar boven