Twentse burgemeester zwaar ontdaan: ”Heb zwart geschminkte pieten gezien”

Twentse burgemeester zwaar ontdaan: ''Heb zwart geschminkte pieten gezien''

Net als in het gros van Nederlandse dorpen en steden, was ook in Goor een Sinterklaasintocht. Dat zou een feestje moeten zijn, ware het niet dat tere zieltjes dit kinderfeest al sinds een paar jaar willen verpesten. De woke-gemeenschap helpt hen daarbij.

Maar nu is er een inside job, want burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente wil dat we afscheid nemen van onze ‘oude traditie’.

KOZP

Een aantal dagen geleden ging het in De Lier al een beetje fout. De activisten van KOZP waren met drie bussen afgekomen op de intocht.

De lokale bevolking gaf het gespuis een warm welkom. Met onder andere eieren en wat rotjes werd hen duidelijk gemaakt dat ze niet bepaald welkom waren.

Achteraf klaagde Jerry Afriyie er in de media op los. Maar ach, het zou pas nieuws zijn als Jerry een keertje niet zou klagen.

Burgemeester

Terug naar Goor, want daar waren ongeveer 3.000 mensen afgekomen op de Sinterklaasintocht. In tegenstelling tot De Lier, was het in het Twentse dorp gewoon gezellig.

Tot nu, want burgermoeder Ellen Nauta, van de gemeente Hof van Twente, is niet bepaald te spreken over de intocht. En dat komt door ‘ongehoorzaamheid’.

Nauta is zich het apelazarus geschrokken. Ze heeft namelijk zwart geschminkte pieten gezien. ”Naast roetveegpieten!” Ellen kan er niet van slapen en wil dat de oude traditie verdwijnt.

Zwaar ontdaan

Tegen TC Tubantia zegt ze: ”Ik zag zwart geschminkte pieten, naast roetveegpieten. Dat er enkele zwarte pieten zouden zijn, wisten we. Maar in zijn algemeenheid had Goor gekozen voor roetvegen. Dat is ons tenminste vooraf verteld.” Nauta heeft de informatie daarop ‘doorgespeeld aan KOZP’.

Alsof burgemeesters verplicht zijn om zo’n organisatie op de hoogte te stellen van de kleur van zwarte pieten. Dit land is echt helemaal de draad kwijt.

Maar goed, Nauta had de boefjes van KOZP dus verteld dat het wel mee zou vallen met de aanwezigheid van de kindervriend die zwart gekleurd is.

”De actiegroep mailde ons met vragen hierover. Zoals ze volgens mij bijna alle gemeenten in Nederland die vraag gesteld hebben.”

 Geen gezeur

Goor heeft het, overigens net als Urk, perfect aangepakt. Door de burgemeester om de tuin te leiden en daardoor te zorgen dat het actieclubje geen demonstraten naar Goor stuurde, kon iedereen genieten van een geweldig feestje. En dat gebeurde ook 🙂

Scroll naar boven