Vrouw wil dochter (30) vertellen dat haar broer haar vader is, maar weet niet hoe

Vrouw wil dochter (30) vertellen dat haar broer haar vader is, maar weet niet hoe

Een vrouw heeft toegegeven geen idee te hebben hoe ze haar dochter (30) moet vertellen dat haar broer in werkelijkheid haar vader is.

Dochter

Het klinkt als een fragment uit een soap, maar het schijnt echt zo te zijn. Althans, de vrouw meldt dit onvoorstelbare verhaal aan The Atlantic Dear Therapist.

Ze schrijft: ”Toen ik trouwde met mijn man, had hij twee volwassen kinderen. Ik had zelf nog geen kind(eren). We wilden er graag een kind bij, maar mijn man was gecastreerd na de geboorte van zijn tweede kind. En dus lukte het niet om samen een kind te krijgen.”

Om die reden bedacht het koppel een oplossing en ging naar de spermabank. Maar in plaats van de man, werd zijn zoon daar gevraagd om zaad af te staan.

”Het leek ons de beste beslissing. Ons kind zou de genen van mijn man hebben en we hadden informatie over de gezondheid, de persoonlijkheid en het intelligentieniveau van mijn stiefzoon. Hij besloot ons te helpen.”

Onthullen

”Onze dochter is inmiddels 30 jaar. Hoe moeten we haar vertellen dat haar vader eigenlijk haar opa is, en dat haar broer dus haar vader is?”

Vrouw wil dochter (30) vertellen dat haar broer haar vader is, maar weet niet hoe

En zo gaat het nog wel even door. Want haar ‘zus’ blijkt dus haar tante te zijn. Haar neefje is dan weer haar halfbroertje. Erg verwarrend.

”Mijn man en ik zijn bang en verward. We vrezen wat er gebeurt wanneer we open kaart spelen. Vooral voor mijn man is het vervelend. Hij wil dat ze weet dat ze hem altijd als haar vader mag blijven beschouwen.”

Oplossing

Tsja, zie dit maar eens op te lossen. Gelukkig heeft Lori Gottlieb, een columnist en therapeut, het verlossende antwoord. Zij vindt dat de ouders gewoon eerlijk moeten zijn.

”Je hebt het verborgen gehouden voor 30 jaar. Het minste wat je kunt doen is de consequenties daarvan aanvaarden. Je had het ook eerder kunnen vertellen.”

Scroll naar boven