Weerzinwekkende beelden: Paardrijleraar tuigt pony finaal af

Weerzinwekkende beelden: Paardrijleraar tuigt pony finaal af

Even je aandacht voor het volgende: Op het internet gaan weerzinwekkende beelden rond van een pony die finaal wordt afgetuigd door een paardrijleraar.

Pony

De feiten hebben zich afgespeeld in het Belgische Peer. Om precies te zijn op manege Breugelhoeve M&M, net over de grens bij Weert.

De beelden dateren al van enkele weken geleden, maar nu nemen ze ineens een duikvlucht op social media. We zien hoe een leraar het dier hardhandig aanpakt. De pony wordt meermaals afgetuigd met een zweep, omdat het dier niet wilde luisteren.

Inmiddels is de p0litie op de hoogte gebracht van de beelden. Burgemeester Steven Matheï (CD&V) noemt het ‘afschuwelijk’.

Niet voor het eerst

Naar verluidt zou het niet de eerste keer zijn dat er misstanden aan de kaak worden gesteld bij manage Breugelhoeve M&M.

”De manege stond al langer onder toezicht na eerdere meldingen”, aldus woordvoerder Ann Heylens ”Vorig jaar is er na een controle al aangedrongen op maatregelen.”

Weerzinwekkende beelden: Paardrijleraar tuigt pony finaal af

”Wat er op de beelden te zien is, is echt onaanvaardbaar en is dierenmishandeling. We zijn een onderzoek gestart waarin we de man in kwestie hebben verhoord.”

Reactie manege

De eigenaresse van de manege, Micheline Jankelevitch, heeft inmiddels van zich laten horen via Facebook. ”Op het ogenblik van de feiten waren wij niet aanwezig en hebben dus niet kunnen reageren.”

”Wij distantiëren ons volledig van dit gebeuren en zullen onmiddellijk de nodige maatregelen treffen. Dit sluit niet aan bij onze waarden en normen binnen de Breugelhoeve. Wij betreuren dit voorval ten zeerste en streven naar een diervriendelijk omgeving waar we mens en paard samenbrengen.”

Scroll naar boven