Thomas (33) krijgt straf, moet twee maanden op straat slapen

Echtpaar haalt dakloze man van straat en neemt hem in huis

De 33-jarige Thomas is uit de daklozenopvang in Breda getrapt. Hij zou meermaals problemen veroorzaakt hebben en moet daarom twee maanden op straat slapen. Dat pikt hij niet. Hij heeft een advocaat in de arm genomen en demonstreert elke donderdag bij het stadhuis.

Onmenselijk

Thomas wil niet vertellen hoe hij dakloos is geworden. Wel klaagt hij over de daklozenopvang en met name over hoe hij eruit is geknikkerd. Volgens Thomas beschuldigt de opvang hem van meerdere zaken. Hij zou ambulancemedewerkers gehinderd hebben bij een medisch noodgeval. Ook zou hij ruzie hebben gemaakt met andere bewoners. Thomas meent dat er niets van klopt.

Feit is dat Thomas continu overhoop ligt met medewerkers van SMO (Stichting Maatschappelijke Opvang) Breda. Dat is nu zo hoog opgelopen dat hij gestraft is. Hij moet twee maanden op straat slapen en mag dan weer terugkomen. Ondertussen is hij elke avond aangewezen op een tentje in de barre kou.

Thomas (33) krijgt straf, moet twee maanden op straat slapen
Foto: Omroep Brabant

Advocaat

Strafadvocaat Peter Schouten vindt het schandalig: ”Je zet als daklozenopvang geen mensen op straat. Los van wat Thomas nu wel of niet heeft gedaan, zo’n straf geef je niet. Als advocaat vind ik dat onrechtmatig en betwist ook datgene wat hij zou hebben gedaan.” Schouten meent dat gedetineerden in Nederland nog beter behandeld worden als daklozen. Schouten is nu van plan om getuigen te gaan horen.

SMO Breda heeft schriftelijk gereageerd, maar wil vanwege de ‘privacy’ niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Kortom: er is dus niets opgelost.

Scroll naar boven