Sue stort al 25 jaar geld naar grote liefde die niet blijkt te bestaan

Sue stort al 25 jaar geld naar grote liefde die niet blijkt te bestaan

Sue Hughes uit Engeland is voor meer dan 140.000 euro getild door, zo is achteraf gebleken, een vriendin van haar. Anna Bonner, de vriendin in kwestie, deed zichzelf voor als Sue’s grote liefde met wie Sue al een tijd geen contact meer had. 

Ga er maar goed voor zitten, want dit wordt een lang verhaal. Wel eentje die je wilt lezen, dat beloven we je alvast. Want deze gebeurtenis is te krankzinnig voor woorden.

Beveiliger

Sue en haar vriendin Anna waren 25 jaar geleden ongeveer 18 maanden huisgenoten van elkaar. In die tijd gingen ze veel op stap en op en avond liep Sue een beveiliger tegen het lijf.

Anna vertelde dat het toevallig haar oom, genaamd Ste, was. Enkele weken laten sloot de club en Sue kon Ste niet meer bereiken. In die tijd had namelijk niet iedereen een mobieltje.

Afspraakje?

Een telefoontje in 2001 veranderde echter alles. Sue dacht dat ze Ste zou zien op de bruiloft van haar vriendin Anna. Die zou trouwen met haar verloofde Steve Bonner.

Helaas voor Sue kreeg ze bij het huwelijk te horen dat Ste ’te druk was met werken’. Bovendien was hij naar de Verenigde Staten verhuisd en had hij te horen gekregen dat hij kanker had.

Geld nodig

Ste had zogenaamd geld nodig voor de behandeling en kreeg Sue zo ver dat ze geld naar hem overmaakte. Niet veel later vroeg hij weer om geld.

Er zou een inval zijn geweest en Ste zou naar de gevangenis moeten. Hij had geld nodig voor de borgsom en Sue stortte het weer. Steeds weer heeft hij geld nodig voor tal van dingen.

Sue stort al 25 jaar geld naar man die niet bestaat, ontdekt dan wie erachter zit

In de tussentijd ontvangt Sue talloze liefdesbrieven en pluche knuffeltjes. Maar ze krijgt Ste nooit aan de telefoon. Ze kan hem nooit bellen, want hij neemt niet op.

In 2018 heeft Sue al 90.000 euro overgemaakt naar haar mysterieuze vriend wanneer ze begint te twijfelen aan alles. Ze breekt en vertelt een pyschiater dat ze uit het leven wil stappen.

Ontmaskering

Een gezamenlijke vriendin van Sue en Anna bemoeit zich in 2020 met de zaak en komt tot een schrikbarende conclusie: Haar geliefde Ste bestaat helemaal niet.

Anna heeft haar beste vriendin tienduizenden euro’s uit haar zak geklopt voor een periode van 25 jaar. Het geld heeft ze allemaal in haar eigen zak gestoken.

Sue is er helemaal kapot van. Ze heeft een schuld van 45.000 euro bij de bank en in een interview met The Sun vertelt ze totaal in shock te zijn.

Sue stort al 25 jaar geld naar man die niet bestaat, ontdekt dan wie erachter zit

Leven kapot

”Anna heeft 25 jaar tegen me gelogen. Mijn hele leven is kapot. De eerste zes weken nadat ik het had uitgevonden, heb ik vrijwel niets kunnen eten.”

”Ik kon er niet meer van slapen en nu slaap ik nog steeds heel slecht. Elke nacht heb ik pillen nodig om in slaap te komen. Werken kan ik niet meer.”

”Ik heb mentale problemen gekregen en door de stress doet alles in mijn lichaam pijn. Ik ben intussen een wrak en ben niets meer waard.”

Vertrouw niemand meer

Nadat Anna is ontmaskerd, vinden de autoriteiten alle brieven van Sue aan Ste in haar woning. Sue (51) vertrouwt niemand meer. ”Ik ga de deur niet meer uit, tenzij ik moet.”

Anna is aangeklaagd voor het verduisteren van 117,239 Britse pond, omgerekend bijna 140.000 euro. Ze is veroordeeld tot 28 maanden cel.

Nabeschouwing redactie: De foto’s in dit bericht zijn fictief. In bovenstaande tweet staan foto’s van Sue. Wij mogen deze niet zomaar gebruiken in verband met copyright.

Scroll naar boven