KNMI waarschuwt voor noodweer: ”Het gaat los”

KNMI waarschuwt: ''Morgen gaat het helemaal los''

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) waarschuwt Nederlanders voor noodweer.

Morgenmiddag gaat het keihard onweren, waarbij plaatselijk hagel zal vallen. Heel ons land krijgt dan code geel, zo meldt het instituut.

Droogte

Na meer dan een maand zonder regelen, nam het weer gisteravond een duidelijke omslag. Deze week staat er regen op de planning.

Vandaag is er een kans dat het regenen (let op: kans) dat er in het noorden een buitje gaat vallen. Het grootste gedeelte is echter droog.

Volgens Weerplaza liggen de temperaturen vandaag tussen de 24 en 28 graden. En daarmee wordt het heerlijk vertoeven.

KNMI waarschuwt: ''Morgen gaat het helemaal los''

Noodweer

Maar vannacht staat er dan eindelijk regen op de planning. Volgens de weermodellen van het KNMI (En dus niet van ons) valt er in de loop van dinsdagmiddag meer regen. Dat zal gepaard gaan met zwaar onweer.

De buien trekken vanuit het zuidwesten naar het noordoosten. In korte tijd gaat er veel neerslag vallen, met hagelstenen welke tot wel 2 centimeter groot kunnen worden.

Het KNMI voegt daar nog aan toe dat de wind een kracht tot 75 kilometer per uur kan bereiken. Wel blijft het warm. Er is zo’n 25 tot 30 graden voorspeld.

Voor heel Nederland geldt dan code geel. Dat betekent dat verkeer- en buitenactiviteiten overlast kunnen ondervinden van het weer.

Woensdag

Overmorgen staat er weer veel zon op de planning, met een temperatuur van zo’n 25 graden. Het is mogelijk dat er regen gaat vallen.

Woensdag is trouwens de eerste dag van de astronomische zomer. Gelukkig gaat de zon dan heerlijk schijnen. De dagen daarna is nog onzeker.

Volgens de eerste prognoses lijkt het binnenland zich schrap te moeten gaan zetten voor opnieuw veel regen en onweer. West-Nederland blijft dat bespaard.

Om geen paniek te zaaien, wachten meteorologen nog even met de definitieve voorspelling voor de loop van deze week. Maar het blijft natuurlijk gokken 😉

Scroll naar boven