Spelend kind (3) door achtergelaten drugsnaald geprikt, moet nu HIV-remmers nemen

Spelend kind (3) door achtergelaten drugsnaald geprikt, moet nu HIV-remmers nemen

In het Zuid-Hollandse Rijswijk is een jongetje van slechts drie jaar oud geprikt door een drugsnaald, die in het gras lag in het Westhofpark. Dankzij de besmette naald moet het kind moet nu een zware cocktail van HIV-remmers nemen, zodat hij geen aids krijgt.

Deze tragische gebeurtenis heeft plaatsgevonden op 21 april jongstleden, zo meldt het Algemeen Dagblad. Denis speelt in het park, als zijn moeder ziet dat haar zoon zijn hand opeens terugtrekt en wegloopt. Zijn moeder inspecteert zijn hand en ziet dat hij ergens door geprikt moet zijn.

Tot haar schrik ziet ze op de grond waar hij aan het spelen is twee naalden liggen. De naald en de spuit nog bij elkaar. Een dopje is nergens te bekennen. Het maakt meteen duidelijk wat het is. Geen insulinespuit die onderweg misschien verloren is, of andere medicijnen. Dit zijn drugsnaalden.

Eerste hulp

Moeder en zoon gaan vervolgens naar de eerste hulp. De naalden worden meegenomen, maar er is geen tijd om deze aan een onderzoek te onderwerpen. ”Dat zou kunnen betekenen dat het te laat is”, aldus de moeder. Denis heeft inmiddels al twee keer een vaccinatie kreeg tegen hepatitis B en C gekregen en slikt momenteel zware medicatie om te voorkomen dat het HIV-virus, dat aids veroorzaakt, in zijn lichaam een kans krijgt tot ontwikkeling te komen.

Het jongetje moet twee keer op een dag een zware cocktail van medicatie slikken. Dit is zo verschrikkelijk vies, dat Denis ervan moet spugen.

Spelend kind (3) door achtergelaten drugsnaald geprikt, moet nu HIV-remmers nemen

Ook zijn er andere bijwerkingen. Het jongetje is heel erg moe en sinds gisteren zit zijn gezicht onder de uitslag. ”Dat komt omdat de medicijnen het immuunsysteem platleggen, daardoor krijgen andere virussen ook een kans”, legt Lilla uit nadat haar zoontje gisteravond opnieuw uitgeput in slaap is gevallen na zijn laatste medicatie van die dag. ”Deze week moet hij ook nog een derde vaccinatie halen”, zucht ze.

De gemeente is inmiddels een onderzoek gestart en zal vandaag met een reactie komen.

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven