Slapen met je hond in bed is erg goed voor je gezondheid, laat nieuw onderzoek zien

Slapen met je hond in bed is erg goed voor je gezondheid, laat nieuw onderzoek zien

De aanhoudende coronaviruspandemie heeft geleid tot een golf van mensen die honden willen adopteren.

Doordat er nu zoveel honden zijn gekocht en geadopteerd heeft een onderzoek uitgewezen dat de dieren niet alleen geweldige metgezellen zijn maar dat het ook heel erg goed voor je slaappatroon is om met je hond in bed te slapen.

Onderzoekers van het Canisius College in Buffalo, New York, ontdekten dat honden geweldige knuffelmaatjes zijn voor het slapengaan, naast dat ze de beste vriend van de mens zijn.

Wetenschappers hebben 962 vrouwen die in Amerika wonen ondervraagd over hun slaapgewoonten. Uit het onderzoek bleek dat 57 procent van de ondervraagde vrouwen met een ander mens sliep, terwijl 31 procent hun bed deelde met een kat en 55 procent naast een hond sliep.

Volgens het onderzoek hadden vrouwen die met een hond slapen meer kans op een rustiger nachtrust dan degenen die ervoor kozen hun bed te delen met een kat of een mens.

Dus, door te slapen naast een hond krijg een betere nachtrust dan slapen naast een ander persoon. De studie vond ook dat degenen die naast hun huisdier sliepen eerder naar bed gingen en ook eerder uit de warmte van hun dekens tevoorschijn kwamen.

Slapen met je hond in bed is erg goed voor je gezondheid, laat nieuw onderzoek zien

De studie legt uit: “Vergeleken met menselijke bedpartners werden honden die in het bed van het baasje sliepen als minder storend voor de slaap ervaren en werden ze geassocieerd met een sterker gevoel van comfort en veiligheid.”

Slapen met katten

In weer een andere overwinning voor honden, lijken ze veel minder storend te zijn dan hun katachtige vrienden.

Het onderzoek toonde aan dat katten toevallig net zo storend zijn in bed als menselijke partners. Katten werden ook ‘geassocieerd met zwakkere gevoelens van comfort en veiligheid dan zowel de menselijke als de hondbedpartners’.

Huisdieren zijn duidelijk een belangrijke bron van comfort en vreugde voor hun baasjes – veel eigenaren moeten echter kiezen tussen het houden van hun huisdier of hun huis.

Verhuurders zijn vaak niet blij met de huisdieren van hun huurders en velen houden ze helemaal buiten (in Amerika).

Echter, een nieuwe wet zou huurders het recht kunnen geven om huisdieren in hun privé gehuurde woning te houden.

Het wetsvoorstel wordt Jasmine’s wet genoemd nadat een hond die eigendom was van een familie uit Surrey niet in hun gehuurde huis mocht wonen.

Nu we allemaal meer tijd thuis doorbrengen dan ooit tevoren, zijn steeds meer mensen op zoek naar een huisdiertje om hun familie gezelschap te houden.

De oproep tot een wetswijziging wordt geleid door Tory parlementslid Andrew Rosindell, die vorige maand zei:

“Helaas, huisdiereigenaren die naar een huurwoning verhuizen, zien de realiteit onder ogen dat hun familie uit elkaar kan worden gerukt omdat de meeste verhuurders een onnodig verbod op huisdierbezit hebben.”

Er is groeiende partijoverschrijdende steun voor het wetsvoorstel en een tweede lezing is gepland op 29 januari 2021.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven