Donald Trump is door Duits magazine uitgeroepen tot loser van het jaar

Donald Trump is door een Duits magazine uitgroepen tot loser van het jaar

Donald Trump is door het Duitse tijdschrift Der Spiegel uitgeroepen tot ‘Verliezer van het jaar’, wat de roemruchte titel op de binnenkort te verschijnen Amerikaanse Present in een eerder deze week gepubliceerd artikel heeft opgeleverd.

In het nieuwsstuk Der Verlierer des Jahres (De Verliezer van het Jaar), sloeg het magazine Trump neer omdat hij weigerde zijn nederlaag in de recente presidentsverkiezingen te accepteren, samen met zijn aanpak van de Covid-19-pandemie.

“Donald Trump maakte de pandemie altijd belachelijk, werd vervolgens ziek met Covid-19 en werd een superverspreider”, vat Der Spiegel samen.

In het artikel stellen de journalisten Roland Nelles en Ralf Neukirch dat Trump ‘zich nooit bezig heeft gehouden met het algemeen belang, maar altijd met één ding – zichzelf’.

Ze voegen er aan toe: “Niets is normaal onder leiding van Trump. Hij weigert zijn nederlaag toe te geven. In plaats daarvan spreekt hij van massale verkiezingsfraude hoewel er geen bewijs voor is. Het hele gebeuren is niet verrassend. Trump’s presidentschap eindigt zoals het begon: zonder fatsoen en zonder waardigheid.”

Het vernietigende stuk werd gepubliceerd op donderdag – wat toevallig dezelfde dag was dat Time magazine zowel de gekozen president Joe Biden als de gekozen vice-president Kamala Harris noemde als Persoon van het Jaar.

Aan het eind van elk jaar kiest de publicatie één persoon of groep die het meest nieuwswaardig of opmerkelijk wordt geacht.

Donald Trump is door een Duits magazine uitgroepen tot loser van het jaar

Het is niet noodzakelijkerwijs een bevestiging van de overtuigingen of acties van de winnaar maar het is een erkenning dat hij of zij het hele jaar door de krantenkoppen hebben gedomineerd en een enorme impact hebben gehad op de discussies die de mensen hebben gevoerd.

De hoofdredacteur van het tijdschrift merkte op dat de gekozen president en vice-president de eer hadden om ‘het Amerikaanse verhaal te veranderen, om te laten zien dat de krachten van empathie groter zijn dan de furie van verdeeldheid, om een visie op genezing te delen in een rouwende wereld’.

De Amerikaanse toparts Dr. Anthony Fauci werd genoemd als een van de beschermers van de tijd, samen met Black Lives Matter pleitbezorgers van Porche Bennett-Bey en Assa Traore.

Basketballer LeBron James won de titel Sportman van het Jaar, K-Pop groep BTS werd collectief gekroond tot Entertainer van het Jaar, terwijl Zoom oprichter Eric Yuan werd uitgeroepen tot Zakenman van het Jaar.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven