Schokkend: Meerdere mensen in Amsterdamse uitgaansleven gedrogeerd via injectienaald

Schokkend: Meerdere mensen in Amsterdamse uitgaansleven gedrogeerd via injectienaald

De Amsterdamse politie heeft de afgelopen maanden meerdere meldingen ontvangen over drogering via een injectienaald in het uitgaansleven van de hoofdstad. Alle incidenten vonden plaats in discotheken en cafés in de binnenstad.

Om welke horecagelegenheden het exact gaat, wil de politie niet bekendmaken. Wel laat men weten dat het motief voor de acties enorm ‘onduidelijk’ is. Nadat slachtoffers zeiden gedrogeerd te zijn, volgden er namelijk geen strafbare feiten. Ook is niet meer vast te stellen of de melders inderdaad zijn gedrogeerd en in het geval dat: wat zij precies ingespoten hebben gekregen.

Gedrogeerd en beroofd

De NOS publiceerde afgelopen week een interview met een vrouw (22) die beweerde gedrogeerd te zijn met een naald. Zij en twee anderen van respectievelijk 19 en 21 jaar oud, zijn slachtoffer geworden in een Amsterdamse nachtclub. De vrouw is niet daarnaast ook beroofd van haar bankpas en airpods.

Het onderzoek is in ieder geval in volle gang. Volgens de politie valt het opspeuren van daders allesbehalve mee, omdat de meldingen gaan over drogeringen in een menigte.

Ook in andere landen een ‘fenomeen’

Dat mensen vanuit het niets worden geprikt in het uitgaansleven, is helaas niets nieuws. Eerder kwamen er meldingen in Frankrijk, Groot-Brittannië en België binnen van soortgelijke incidenten. De politie wil slachtoffers oproepen zich direct naar een huisartsenpost te spoeden om zich te laten onderzoeken.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven