Schipper die grachtijs vernielde krijgt flinke boete

De schipper die vanochtend veel ijs bij de grachten van Amsterdam kapot heeft gemaakt krijgt een flinke boete.

Hij krijgt een boete omdat hij tegen de richting op aan het varen was laat AT5 weten. De boete: 250 euro. Eigenlijk geldt er een vaarverbod op de plek waar hij aan het varen was vanwege de IJsnota die op dit moment van kracht is.

Daar krijgt hij geen boete boete voor maar alleen voor het varen tegen de richting in. Dit betekend dat hij minder hoeft te betalen want toch varen tijdens de Ijsnota is normaal 370 euro.

Mensen die het zagen gebeuren en ook hoorden vertelden dat ze het ijs flink hoorden kraken. ‘Je kan het spoor zien, het is echt open gevaren. Dus het is maar hopen dat het weer bevriest.’ De schipper vaarde onder een brug door en daar waren mensen die hem nariepen. ‘Toen zag hij pas dat de Eenhoornsluis dicht was en heeft hij rechtsomkeert gemaakt.’

Politie

In Amsterdam geldt er nu een Ijsnota. Er ligt een laagje ijs op de grachten en er wordt nachtvorst verwacht. Reden om de IJsnota in Amsterdam uit te voeren. Dat betekent dat in sommige grachten niet gevaren mag worden en dat we bepaalde sluizen sluiten. Zo krijgt het ijs de kans om te groeien.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven