Zwembadeigenaar heeft gat in de wet gevonden: met ‘schoolzwemmen’ weer open

Zwembadeigenaar Shiva de Winter heeft een gat in de wet gevonden. Zijn zwembad is inmiddels al 3 maanden dicht maar heeft eindelijk een manier gevonden om weer open te kunnen. Het zwembad in Hilversum gaat vanaf morgen weer open door schoolzwemmen aan te bieden, laat NH Nieuws weten.

Alle zwembaden in Nederland zijn al sinds november dicht vanwege de huidige coronamaatregelen die gelden. Zwembad De Winter vind het erg vervelend dat ze dicht moeten maar al helemaal dat ook kinderen niet mogen zwemmen.

Ze gaan vanaf morgen weer open zodat kinderen weer kunnen zwemmen en noemen dit dan ‘schoolzwemmen’. Ze hebben ook de gemeente in Hilversum een bericht gestuurd zodat ze ervan op de hoogte zijn.

Niet alle kinderen mogen er direct gaan zwemmen. Ze beginnen met het toelaten van kinderen die maximaal 8 jaar oud zijn.

“De kinderen zitten de komende weken in eigen groepjes. Net als op het basisonderwijs zal bij een besmetting in een groepje, de hele groep vijf dagen in thuisquarantaine moeten. Hierna volgt een test. Bij het niet (willen) afnemen van een test volgen hier de vijf dagen extra op”, zeggen ze tegen NH nieuws.

Het is voor nu nog niet duidelijk of de gemeente dit een goed plan vindt. De Winter zelf zegt dat ze netjes alle coronaregels naleven:

“Wij hebben allemaal een doel voor ogen: de kinderen zo goed en veilig mogelijk leren zwemmen. Daar hebben wij als zwemonderwijzers veel voor over, maar we moeten daar wel de ruimte voor krijgen. Als je de actualiteiten volgt kan het nog wel eens eind maart worden. Dan is de crisis niet te overzien”, aldus De Winter.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven