Sarah is ten einde raad: ”Er groeien tanden in mijn poes”

Sarah is ten einde raad: ''Er groeien tanden in mijn poes''

De Britse Sarah Chateris kampt met iets heel bijzonders. Er groeien namelijk tanden in haar vagina. In de medische wereld staat dit ook wel bekend als Vagina Dentata. Het komt slechts bij een op de twaalf miljoen mensen voor.

Knobbeltjes

Sarah heeft het er ontzettend moeilijk mee. In haar puberteit merkte ze dat er iets niet helemaal klopte: ”Ik voelde 3 harde knobbeltjes, maar besteedde er verder weinig aandacht aan.

Sinds ze weet dat ze Vagina Dentata heeft, is haar hele leven veranderd. ”Ik heb heel lang celibatair geleefd”, zo vertelt ze. Toch vond ze uiteindelijk een partner, Jimmy.

Sarah is ten einde raad: ''Er groeien tanden in mijn poes''

Schrammen

Jimmy kon het niet geloven toen Sarah hem vertelde dat er tanden in haar poes groeiden. ”Ik dacht dat ze een grap maakte en moest grinniken. Totdat ik merkte dat ze het echt meende.”

Sarah stelt dat Jimmy erg begripvol was en niet in shock raakte door wat hij te horen, en uiteindelijk ook te zien kreeg. ”Ik heb wel een paar schrammen opgelopen en sommige standjes waren onmogelijk, maar het was verder best te doen. Ik hoef haar hierom niet te verlaten.”

Tanden trekken

Uit onderzoek bleek dat er in totaal drie tanden groeiden in de poes van Sarah. ”Jimmy stelde voor om ze er maar gewoon uit te laten trekken.”

Gynaecoloog John Thinnes moedigt vrouwen die de aandoening hebben aan om er voor uit te komen. “Overwin je schaamte en ga naar een dokter of gynaecoloog. Die kan je behandelen en het leed verzachten.”

Sarah is ten einde raad: ''Er groeien tanden in mijn poes''

Zeldzaam

Voor mensen die zich nog steeds afvragen of dit wel echt waar is: in een vagina kan een dermoidcyste groeien. Zo’n bobbel komt voor op de eierstokken en in uitzonderlijke gevallen ook down under.

Wereldwijd zijn er nog geen 10 gevallen bekend. Uit foto’s blijkt dat er nauwelijks tanden (zoals in je mond) te zien zijn. Als je toch iets wilt zien: een jonge vrouw uit Ierland vond onlangs twee tanden in haar onderbroek. Die waren er uitgevallen.

Scroll naar boven