Deze rekensom is gemaakt voor de basisschool maar toch weet niemand het antwoord

In ons schooltijdperk leerden we drie essentiële pijlers van het basisonderwijs: lezen, schrijven en rekenen. Maar laten we eerlijk zijn, hoeveel herinner je je nog van die wiskundeproblemen die je vroeger moest oplossen? Laten we dat geheugen eens testen!

Houd je geest scherp

Het is belangrijk om je hersenen uit te dagen, en puzzels zijn een geweldige manier om dat te doen. Of het nu gaat om kruiswoordraadsels, sudoku’s of eenvoudige wiskundige vergelijkingen, het helpt om je denkvermogen te trainen.

De uitdaging

Vandaag hebben we een eenvoudige wiskundige vergelijking voor je. Het is geen geavanceerde puzzel, maar het zal je herinneren aan de basisvaardigheden die je ooit hebt geleerd.

De Uitdaging: welk getal hoort erbij?

Bekijk de afbeelding hieronder en probeer te achterhalen welk getal aan het einde van de reeks moet komen, waar het vraagteken staat.

Het juiste entwoord

Als je moeite hebt om het juiste antwoord te vinden, bekijk dan de afbeelding hieronder voor de oplossing.

Het juiste antwoord is **3**.

Hoe we tot het antwoord komen

Tussen 18 en 10 is er een verschil van 8, tussen 10 en 6 is er een verschil van 4, en tussen 6 en 4 is er een verschil van 2. Dus, tussen 4 en 3 is er een verschil van 1, waardoor nummer 3 het juiste antwoord is.

Daag je vrienden uit!

Heb je het goede antwoord? Geweldig! Deel deze wiskundige uitdaging met je vrienden en daag ze uit om hun vaardigheden te testen. Deel dit! en veel plezier met het breinbreken!

Scroll naar boven