Jonas droeg 14-jarige Romy uit haar woning: ”In haar gezicht geraakt”

Jonas droeg 14-jarige Romy uit haar woning: ''In haar gezicht geraakt''

Vlak nadat de gestoorde Noord-Afrikaan Fouad L. in de woning van zijn buren had huisgehouden, haalde Jonas de 14-jarige Romy, die toen nog in leven wass, uit haar brandende woning. Hij liep toevallig in de straat, toen het gebeurde.

Tegen de Rotterdamse zender RTV Rijnmond vertelt Jonas dat hij werd gealarmeerd door een vriendin van het meisje, die om hulp riep.

Gezicht

Jonas trof het meisje, dat gisteravond om het leven is gekomen, aan op de vloer. Om haar heen lag een enorme plas bl0ed. Het meisje had haar telefoon in haar handen.

Ze zou even daarvoor een TikTok-video hebben gemaakt en wilde die posten, toen Fouad L. naar binnen stormde. Toen de heldhaftige Jonas haar naar buiten droeg, zal hij dat haar hele gezicht doordrenkt was. ”Dat beeld zal ik nooit kwijtraken.”

Jonas stelt dat L. Romy in haar gezicht heeft geraakt. Haar vriendin vertelde hem in paniek dat Romy haar mond open moest doen van Fouad. Dat had ze geweigerd, waarna L. haar in haar gezicht schoot.

Hulp

Jonas heeft alles gedaan wat hij kon. Samen met andere omstanders probeerden ze ook de moeder van Romy, de 39-jarige Marlous uit het huis te halen.

Dat lukte niet meteen, doordat L. brand had gesticht. ”De hitte was zo enorm, dat we de woning via de voorkant niet meer in konden.”

Jonas droeg 14-jarige Romy uit haar woning: ''In haar gezicht geraakt''

”Ik wilde echt helpen, maar dat kon niet vanwege de vlammen. Het is te erg voor woorden.” Bouwvakkers hebben Marlous via de achterkant uit het huis gehaald. Eenmaal op straat wordt al snel duidelijk dat Marous het leven heeft gelaten, zo meldt TV Rijmond.

Niet geslapen

Jonas is gisteren als getuige gehoord. Ook vandaag zit hij er logischerwijs compleet doorheen. ”Ik heb er de hele nacht niet van kunnen slapen. Ik heb heb echt mijn best gedaan om mensen te helpen.”

Over de auteur

Scroll naar boven
------DEBUG------