Russen gaan afzien: Big Macs en Quarter Pounders verboden

Hee kijk nou. Zelfs McDonalds mengt zich in het Rusland-Oekraïne conflict en kiest partij voor Zelensky. De fastfoodketen stelt bij monde van CEO Chris Kempckinski dat een (tijdelijke) sluiting van alle 850 filialen in Rusland ‘het enige juiste is om te doen’.

No offence, maar volgens ons bewijst het concern lokale Russen met het dichtgooien van de deuren gewoon een uitzonderlijk goede dienst. McDonald’s is nu niet bepaald het toonbeeld van een gezond maaltje. Sterker nog, dit zou in meer landen moeten gebeuren. Daar heb je helemaal geen oorlog voor nodig. Als achteraf maar niet blijkt dat Poetin dol is op een kip 9. Onvriendelijkheden enzo.

Voor wie zich afvraagt wat er met de 62.000 medewerkers gebeurt tijdens de sluiting. Die blijven gewoon slaaf, geen zorgen. McDrek heeft verklaard het personeel tijdens deze onverwacht ingelaste vakantieperiode te blijven onderbetalen. Het gemiddelde hamburgerbak-salaris in een Russische vestiging ligt op, schrik niet, 231 roebel per uur. Op het moment van schrijven staat 1 euro gelijk aan 140 roebel.

Naar verluidt staan de eerste vraatzuchtige Russen al te protesteren voor een filiaal in Moskou. Nog niet duidelijk is of en wanneer de onderhandelingen tussen Ronald McDonald en Vladimir Poetin van start gaan. Als locatie wordt de ballenbak geopperd.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven