Gert-Jan Segers: “Verplicht gemeenten eventueel tot opname vluchtelingen”

U geeft een vinger en ChristenUnie engnek Gert-Jan Segers stort zich schaamteloos op uw hele hand. De fractievoorzitter profiteert maar wát graag van uw bereidheid tot het opnemen van vluchtende Oekraïners. Er worden momenteel zo’n 50.000 opvangplekken voorbereid. Maarre, is dat aantal eigenlijk wel genoeg?

Als niet, dan stelt hij voor op de ‘Whatever it takes’ tour te gaan. Want ‘kwestie van beschaving’, snapt u? Bovendien heeft iedereen altijd een grote smoel over opvang in de regio. Nou, volgens Segers is Nederland toevallig de achtertuin van Oekraïne. Sinds 24 februari. Dat dan weer wel.

Afname draagvlak = gemeenten verplichten

Zou Segers’ Google Maps-software misschien een update nodig hebben, denkt u? Een ritje Lviv – Arnhem bedraagt hemelsbreed namelijk een kilometertje of 1.500. Niet echt om de hoek en al helemaal geen eigen regio, als u het ons vraagt. Maar dat klinkt niet aardig en humaan en gaat tegen de kernwaarden van de vleesgeworden afgezant van de Here Jezus in.

Het Tweede Kamerlid sorteert ook alvast voor op een eventuele afname van het draagvlak onder de Nederlandse bevolking, dat er ongetwijfeld gaat komen. Men is nu eenmaal kort van geheugen. In dat geval lijkt het Segers een democratisch idee gemeenten te verplichten tot opname en huisvesting van Oekraïners. Dat wordt bouwen als een bezetene voor onze zeer gerespecteerde woonminister Hugo.

Nog een dingetje. In een emotionele bui plempte Segers in 2017 een ‘hartekreet’ over vluchtelingen in Griekenland op Twitter. Hij riep toenmalig staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) op de volgende dag 4.000 in de vrieskou verblijvende asielzoekers naar Nederland te transporteren. Als het moest, zou hij ze ‘desnoods’ zelf gaan ophalen.

Voor uw informatie: Roepen om het roepen. Een belofte met een galmende echo van leegheid. Pas in september 2020 werden uiteindelijk 100 vluchtelingen opgehaald uit Moria. De resterende 3.900 mensen hebben Gert-Jan nooit gezien.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven