Ruim zestig procent van de Nederlanders wil lockdown

Uit onderzoek van ‘Wat vindt Nederland’ is naar voren gekomen dat ruim 60% van de Nederlanders een lockdown het beste alternatief vinden in de huidige situatie waarin we ons bevinden. Het onderzoek is gebaseerd op ruim 3000 mensen.

Een derde van de respondenten vindt het echter veel te ver gaan om een heel land op slot te zetten vanwege het coronavirus. De eerdere maatregelen werden niet goed nageleefd door de inwoners en daarom zijn deze afgelopen maandag flink aangescherpt.

Lockdown

Eerder werd al geadviseerd om zo min mogelijk naar buiten te gaan, maar dat is tot op heden nog wel gewoon mogelijk. Mocht een lockdown wel worden ingezet zal dat niet meer van toepassing zijn, tenzij je wegens werkzaamheden in het vitale beroep naar buiten moet. Afgelopen weekend was te zien hoe het merendeel van Nederland op geen enkele manier rekening hield met de voorafgaande maatregelen.

Met deze nieuwe maatregelen, zoals boetes, proberen ze mensen alsnog zich te laten houden aan de maatregelen. Wat vind jij van de nieuwe maatregelen? Laat het ons weten in de comments op Facebook!?

Bron: Hart van Nederland

Laat een reactie achter

Scroll naar boven