Roos (29) werd 3 keer ongepland zwanger: ”Geen enkele vader is er”

Roos (29) werd 3 keer ongepland zwanger: ''Geen enkele vader is er''

Voor de 29-jarige Roos uit Amsterdam is het leven niet makkelijk. Tijdens haar studie werd ze ongepland zwanger van haar toenmalige vriend. Roos besloot het kindje in haar eentje op te voeden, maar wist toen nog niet dat ze nog twee keer moeder zou worden.

Roos (29) werd 3 keer ongepland zwanger: ''Geen enkele vader is er''

Studentenleven

Roos werd voor het eerst zwanger op 21-jarige leeftijd. Ze was destijds student en zat tussen haar bachelor en master in. Ze besloot haar studie te stoppen om van de zwangerschap te kunnen genieten. Met haar toenmalige vriend ging het goed, de twee zouden intrekken in de studio van Roos.

Gaandeweg kwam Roos er echter achter dat haar vriend niet de man was met wie ze de toekomst wilde delen. Na anderhalf jaar maakte Roos het, tot groot verdriet van haar vriend, uit. Roos vertrekt samen met haar dochter naar een eigen plek en langzaam wordt het contact minder. Inmiddels is het meisje acht jaar en heeft nog geen enkele nacht bij haar vader geslapen.

Weer zwanger

Nadat Roos afgestudeerd is, is ze officieel arts. Ze loopt echter ook een nieuwe liefde tegen het lijf. De man was ouder en had zelf ook al kinderen. Na een tijdje raakt Roos zwanger. De relatie lijkt goed maar al tijdens de zwangerschap gaat het mis. De man heeft moeite zich te binden.

”Hij had vooral zijn eigen ruimte nodig en sliep vaak op zolder. ” Twee maanden nadat hun zoon geboren wordt maakt Roos een eind aan de relatie. En zo verdwijnt man nummer twee.

Derde kindje

Omdat het baby’tje nog zo jong was, kwam de vader vaak langs om hem te zien. Er blijkt nog een lichamelijke spanning in de lucht te hangen en Roos beland nog een keer met hem in bed. ”Toen raakte ik voor de de derde keer ongepland zwanger. Van de man met wie ik helemaal geen relatie wilde.

Ze besluit om er wederom alleen voor te gaan. En daarmee bedoelde ze ook echt alleen. De man ging niet mee naar echo’s en controles en is ook niet bij de bevalling geweest.

”Daar had ik vrede mee. Met de hulp van mijn opa en oma gaat het single moederschap me erg goed af. Op het schoolplein durfde ik eerst niet te zeggen dat ik geen partner heb en dat ik de vaders heb gedumpt. Maar inmiddels schaam ik me niet meer en ben ik gewoon eerlijk.”

Scroll naar boven