Grote zoekactie: Demente vrouw (75) al een dag vermist

Grote zoekactie: Demente vrouw (75) al een dag vermist

Onze zuiderburen zijn in de ban van de tragische vermissing van een 75-jarige vrouw uit Eisden-Tuinwijk, vlakbij de Nederlandse grens. De vrouw is sinds gistermiddag weg en blijkt geen jas aan te hebben. Er is een massale zoekactie op poten gezet.

De dementerende vrouw, die luistert naar de roepnaam Emilietta, verdween woensdag rond 17.00 uur. Ze zou het vuilnis buiten gaan zetten, maar kwam niet meer terug.

Grote zoekactie: Demente vrouw (75) al een dag vermist

Naald in hooiberg

De politie Lanaken-Maasmechelen en federale politie kwamen in groten getale ter plaatse om naar Emilia te zoeken. Ze werden bijgestaan door de Cel Vermiste Personen. Ook de brandweer werd donderdagvoormiddag opgeroepen om met de warmtedrone te zoeken. Met hondenteams en drones wordt volop gezocht naar de vrouw.

De politie heeft momenteel nog geen aanknopingspunt en spreekt van ‘een naald in een hooiberg’. Tips zijn cruciaal en de omwonenden wordt gevraagd hun tuinen, tuinhuizen garages te controleren. Het zou kunnen dat de vrouw probeert te schuilen tegen de kou.

‘Dit kan niet goed zijn’

Intussen kammen vrienden en familie ook gestructureerd de buurt uit. Ze concentreren zich vooral op het naburige Mechels Bos richting de Steenweg naar As, een omgeving die ze goed kennen.

Marijke en Dominique Maussen, de kinderen van Emilia, zijn zeer bezorgd. “Ma is dementerend”, zegt Marijke, die aan het huis van Emilia de wacht houdt. “Woensdagavond rond 21 uur hebben we de zoekactie gestaakt omdat het donker werd en je dan nog weinig ziet in het bos. Maar ik maak me intussen wel echt ongerust. Zo lang in de koude. Dat kan niet goed zijn.”

Scroll naar boven