Nieuw onderzoek: Cola of Pepsi drinken vergroot ballen bij mannen

Nieuw onderzoek: Cola of Pepsi drinken vergroot ballen bij mannen

Okee, voordat de Facebook-troepen weer massaal met ‘nepnieuws’ en ‘onzin’ in het rond strooien: wij zijn niet degene die dit hebben bedacht. Het is de schuld van Chinezen, van onderzoekers die studeren aan de Northwest Minzu University.

Nieuw onderzoek: Cola of Pepsi drinken vergroot ballen bij mannen

Zij hebben onderzoek gedaan naar een mogelijke links tussen koolzuurhoudende dranken, vruchtbaarheid en het mannelijke geslachtsorgaan.

Muizen

Ze lieten muizen Coca-Cola en Pepsi drinken en kwamen tot de conclusie dat zij hierna hogere testosteronniveaus en grotere geslachtsklieren hadden in vergelijking met muizen die dit niet dronken. De onderzoekers voerden een aantal test uit op de knaagdiertjes. Zo werden hun kleine teelballen gewogen en werd er bloed afgenomen op dag één, evenals op dag vijf, zeven, 10 en 15 van het onderzoek.

”Onze bevindingen vormen de wetenschappelijke basis voor het begrijpen van de effecten van koolzuurhoudende dranken en hun mechanisme op de ontwikkelings- en reproductiefuncties van mensen, maar hebben ook de voordelen om bijvoorbeeld prostaatdisfunctie en kanker te voorkomen.”

Resultaten gepubliceerd

Of dat echt zo is, kunnen wij natuurlijk moeilijk bevestigen. Ladbible schrijft er in ieder geval over en de resultaten zijn ook in het tijdschrift Acta Endocrinol geplubliceerd. Gesteld moet worden dat eerdere onderzoeken juist uitwezen dat dranken met suiker juist een negatieve invloed hebben op je testikels.

Scroll naar boven