Robin (22) doneert zijn salaris elke maand aan een goed doel

Robin (22) doneert zijn salaris elke maand aan een goed doel

De gemiddelde Nederlander geeft op jaarbasis gemiddeld 308 euro per jaar aan goede doelen. Dat lijkt erg veel, maar er zijn altijd mensen voor wie dat niet genoeg is. Een van hen is de 22-jarige Robin Verhoef. Hij is lid van de beweging ‘Giving What We Can’ en doneert er flink op los.

Er zijn ontzettend veel goede doelen waaraan je geld kunt geven. Sommigen steunen bijvoorbeeld stichtingen die zich hard inzetten voor dieren, terwijl anderen giro555 volpompen wanneer er ergens in de wereld weer iets ergs is gebeurd. Robin is iemand die inzet voor een betere wereld.

Giving What We Can

Hij heeft zich aangesloten bij Giving What We Can, een beweging waarbij leden beloven maandelijks tien procent van hun salaris te schenken aan een goed doel.

”We hebben in Nederland een redelijke welvaart”, dus ik vind dat tien procent makkelijk te missen moet zijn”, zo verklaart hij tegen RTL Nieuws. ”Ik ben nu nog student dus ik verdien nog niet zoveel, maar als ik meer ga verdienen ga ik nog meer geven.”

Vorig jaar heeft hij 7.000 euro verdiend en daarvan heeft hij 500 euro gedoneerd. ”Ik heb de tien procent nu niet gehaald, maar dat is wel mijn doel. Ik heb het er graag voor over. Dan ga ik maar een keer minder op vakantie en/of koop ik maar wat minder spullen.”

Wereld verbeteren

Robin probeert de wereld te verbeteren. Hoogleraar filantropie Theo Schuydt snapt hem wel. ”Het is een oud gegeven. Als je lid bent van de protestantse of gereformeerde kerk, of in de islam gelooft, word je geacht een bepaald deel van je salaris te geven.”

”Je ziet tegenwoordig dat meer mensen besluiten hun geld te delen met mensen die het meer nodig hebben dan zij zelf.” De hoogleraar is van mening dat die trend voortkomt uit het feit dat we de regie graag in eigen handen hebben. ”Je ziet dat de overheid helpt, toch wil je zelf ook iets kunnen doen.”

Scroll naar boven