Moeder bezorgt stiefkinderen de meest vreselijke Pasen ooit

Een Britse moeder heeft haar twee stiefkinderen de meest vreselijke Pasen ooit bezorgd. Voor haar eigen zoontje had ze flink uitgepakt met paaseitjes en kleine cadeautjes, maar de twee stiefkinderen van 10 en 8 kregen helemaal niets.

De weg vinden in een samengesteld gezin kan voor sommige mensen erg moeilijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer je partner al kinderen heeft uit een eerdere relatie en je samen ook nog een kind hebt. Je rol vinden met betrekking tot je stiefkinderen kan soms even lastig zijn. Sommige mensen beschouwen hun ‘bonuskinderen’ alsof ze hun eigen zijn, terwijl anderen juist gepaste afstand bewaren.

Een Britse moeder heeft zichzelf in een bijzonder lastige positie gemanoeuvreerd binnen het gezin, nadat ze weigerde om paaseitjes voor haar stiefkinderen te kopen. Ze kocht deze wel voor haar eigen zoontje die ze samen met haar man heeft.

Man wordt boos

De vrouw heeft een bericht gepost op het populaire forum Am I The Ass**e. Hierin schrijft ze dat haar man erg boos is op haar, maar dat hij zelf ook geen eitjes heeft gekocht.

Ze schrijft: “Ik word neergezet als de stiefmoeder die niet normaal is. Is het echt onredelijk dat ik geen paaseieren voor mijn stiefkinderen heb gekocht?”

Moeder bezorgt stiefkinderen de meest vreselijke Pasen ooit
Foto: Tim Gouw

“Om een lang verhaal kort te maken: mijn stiefdochter (10) en stiefzoon (8) werden vandaag afgezet door hun moeder. Mijn man wist dat ik voorbereidingen voor Pasen heb getroffen voor ons zoontje van 3.”

Niet mijn verantwoordelijkheid

”Vanmorgen, nadat ons zoontje zijn paaseitjes had geopen, vroeg mijn man waar de eieren van zijn kinderen waren. Ik zei dat ik die niet had gekocht. En toen hij boos werd vroeg ik waarom hij zelf niet naar de winkel was gegaan. Het is heel erg simpel. Het zijn zijn kinderen en niet die van mij.

Het is niet mijn schuld dat meneer er geen aandacht aan wil besteden en als hij dat ineens wél wil, dat alle winkels gesloten zijn. Het is niet mijn verantwoordelijkheid, maar zoals gewoonlijk ben ik weer de debiele stiefmoeder.”

Reacties

Onder de post verschijnen veel reacties. Die zijn echter nogal verdeeld. Sommige mensen nemen het op voor de moeder, terwijl anderen aankaarten dat twee eieren extra kopen ook gewoon had gekund.

Scroll naar boven