RIVM bevestigt: ”Eerste patiënt met apenpokkenvirus in Nederland”

RIVM bevestigt: ''eerste patiënt met apenpokkenvirus in Nederland''

Slecht nieuws, lieve mensen. De eerste apenpokken-patiënt in Nederland is een feit. Het RIVM meldde eerder vandaag ”enkele verdachte gevallen” te hebben gesignaleerd. Al deze mensen zijn getest en de eerste de beste testuitslag is positief.

Men spreekt inmiddels van een ‘virusuitbraak’ binnen Europa, terwijl ook Noord-Amerika steeds meer gevallen meldt. Inmiddels zijn gevallen geconstateerd in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België en ook in andere landen.

Symptomen

De meeste mensen die apenpokken krijgen, worden daar niet ernstig ziek van. De symptomen zijn onder meer koorts, hoofdpijn, spierpijn, opgezwollen lymfeklieren, rillingen en vermoeidheid (lijkt wel erg voor op corona). Een paar dagen later komt er ook huiduitslag in de vorm van blaasjes bij. Alle symptomen van apenpokken zijn hier te zien.

Het virus is extreem besmettelijk, zegt het RIVM. De meeste mensen hebben een paar weken nodig om te genezen, dus dat is minder leuk. Mensen met een slechte weerstand lopen het risico om ernstig ziek te worden, of te overlijden aan het apenpokkenvirus

Laat een reactie achter

Scroll naar boven