Alleenstaande moeder krijgt huiveringwekkend verzoek: ”Mag ik je dochter (4) huren?”

Alleenstaande moeder krijgt huiveringwekkend verzoek: ''Mag ik je dochter (4) huren?''

De Belgische Febe Vandewalle (26) uit Kortrijk ontving eergisteren een huiveringwekkend verzoek via Snapchat. Een man vroeg haar of hij haar dochtertje vier jaar oud ”mocht huren voor het plezier”. Hij wilde er ”genoeg” voor neertellen.

Dit meldt het Belgische dagblad Het Nieuwsblad. De alleenstaande moeder van twee kleine kinderen speelde ‘het spel’ vervolgens mee, zodat ze bewijs kon verzamelen. Hiermee stapte ze naar de politie.

‘Plezier maken’

Het verzoek kwam dus binnen via Snapchat, een social mediakanaal dat erg populair is en miljoenen gebruikers heeft. Bovendien is het simpel om andere gebruikers toe te voegen.

Alleenstaande moeder krijgt huiveringwekkend verzoek: ''Mag ik je dochter (4) huren?''

De man die Febe vroeg of zij haar dochtertje aan hem wou uitlenen, is een van haar toegevoegde ‘vrienden’. Volgens Febe stuurde de man ”wel vaker seksueel getinte berichten”, waar ze tot dusver geen aandacht aan besteedde. Dat veranderde toen het verzoek over haar kind binnenkwam.

”Hij vroeg of hij haar kon huren. Ik vroeg wat hij daar precies mee bedoelde. Plezier maken, zei hij. Je weet wel. Ik bleef hem uitvragen en deed alsof ik het niet begreep.”

Seks met dochtertje

Vandewalle voelde naar eigen zeggen dat er iets niet in de haak was. De man bood vervolgens een grote som geld aan in ruil voor seks met een meisje van vier jaar oud.

”Ik wist dat de politie bewijzen nodig zou hebben om die man aan te pakken, dus ik heb screenshots gemaakt van alles wat hij gezegd heeft.” Met dit materiaal is de moeder vervolgens naar de politie gegaan, die de screenshots in bezit heeft en onderzoek doet.

Persoonlijke leven afschermen

Febe Vandewalle is vanzelfsprekend enorm geschrokken. Ze hoopt dat de politie er op tijd voor kan zorgen dat de man zijn zieke fantasieën niet in daden kan omzetten. Ook zegt ze in het vervolg niet zo snel informatie over haar privéleven met sociale media te delen. ”Ik heb nu zelf ondervonden hoe snel zoiets uit de hand kan lopen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven