Deze bizarre prijs krijgt de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2024

winnaar eurovisie songfestival 2024

Nu het Eurovisie Songfestival 2024 weer ten einde is gekomen, blijven veel kijkers met gemengde gevoelens achter, vooral door de discutabele uitschakeling van onze eigen Joost klein, die velen als onrechtvaardig beschouwen. Maar naast de controverse, wat houdt een winnaar van het songfestival eigenlijk financieel over aan deze overwinning?

Prijs voor de winnaar van het Eurovisie Songfestival 2024?

Wat betreft de financiële beloning voor het winnen van het Eurovisie Songfestival, is er verrassend genoeg geen prijzengeld, dus € 0,-. Sinds de eerste editie in 1956 draait het vooral om de eer en de roem. De winnaar ontvangt wel een iconische glazen microfoon en het organiserende recht voor het volgende festival, hoewel dit altijd meer kosten met zich meebrengt dan inkomsten.

Ondanks het ontbreken van een directe financiële beloning zijn vele winnaars van het Songfestival toch aanzienlijk rijk geworden, dankzij de enorme publiciteit die het evenement met zich meebrengt. Een markant voorbeeld is de band ABBA, wiens roem na hun overwinning in 1974 met het nummer “Waterloo” explosief steeg.

Het geschatte gezamenlijke vermogen van de leden overtreft de 1 miljard dollar, volgens een rapport van de Britse krant Mirror. Celine Dion, die in 1988 Zwitserland vertegenwoordigde, heeft een geschat vermogen van ongeveer 800 miljoen dollar.

Eurovisie Songfestival 2024

Dit jaar was het festival eentje me teen bittere nasmaak na de uitschakeling van Hollands favoriete Joost Klein. Begrijpelijk dat heel Nederland nog steeds in de ban is van de nasleep ervan. Weekblad Story meldde bijvoorbeeld dat er nieuwe informatie is binnengekomen over het ‘Joost-incident’ achter de schermen.

Hij zou een ‘dreigende vuistbeweging’ hebben gemaakt richting iemand van de media, alsof hij haar fysiek wilde aanvallen. De krant meldt ook dat Joost zich na het voorval uitgebreid verontschuldigd heeft. Meermaals zelfs. Ook zou Klein veel spijt hebben van zijn acties.

Scroll naar boven