Man bewaart spaargeld in de oven, vriendin besluit om koekjes te bakken

spaargeld verbranden koekjes bakken

Contant geld verbergen kan op verschillende manieren, waarbij de bekendste methode wellicht het opbergen in een oude sok is. Sommigen kiezen echter voor originelere verstopplaatsen, zoals een oven. Dit laatste werd recent door een man als een slimme optie gezien, hoewel hij vergat dit aan zijn partner te melden.

Vriendin besluit koekjes te bakken

Toen zij besloot koekjes te bakken, resulteerde dit in ernstige schade aan duizenden euro’s in bankbiljetten. Nadat de helft van de verbrande biljetten onbruikbaar werd, probeerde de man deze bij De Nederlandsche Bank te vervangen. Echter, het AD rapporteert dat de bank weigerde de biljetten te accepteren.

Gewoonlijk vervangt de bank beschadigde bankbiljetten, tenzij er aanwijzingen zijn dat de schade opzettelijk is veroorzaakt. De man heeft zich nu tot de Raad van State gewend in een poging zijn geld terug te krijgen. Volgens de juridisch adviseur van de bank wekten de verklaringen van de man onmiddellijk twijfel.

Spaargeld weg

Uit meerdere analyses blijkt dat de bankbiljetten niet op de door de man beschreven wijze beschadigd kunnen zijn. De biljetten vertoonden enkel aan één zijde brandsporen, terwijl ze na een kwartier in de oven volledig verkoold hadden moeten zijn.

Vijf verschillende onderzoeken bevestigden dat zijn versie van de gebeurtenissen niet overeenkomt met de werkelijkheid. Desondanks houdt Patrick Körver, de advocaat van de man, vol dat er geen opzet in het spel was bij de beschadiging van de biljetten.

Hij argumenteert dat het niet logisch is om geld opzettelijk te beschadigen als het doel is om het bij De Nederlandsche Bank om te wisselen voor nieuwe biljetten.De man had eerder al een rechtszaak aangespannen bij de rechtbank Den Haag om de vervanging van de biljetten af te dwingen.

De rechtbank twijfelde niet aan de bevindingen van de bank en besliste dat de biljetten niet omgewisseld hoeven te worden. Binnen zes weken zal duidelijk worden of de Raad van State dezelfde beslissing neemt. Vind jij deze beslising terecht? Laat het ons weten in de reacties op Facebook!

Scroll naar boven