Postbezorger smijt pakketje over schutting, konijntje Okkie verbrijzeld

Postbezorger smijt pakketje over schutting, konijntje Okkie verbrijzeld

Er zijn afgrijselijke beelden opgedoken van een absurd scenario in de Almeerse Filmwijk. Daar smeet een bezorger van PostNL een doos met hondenvoer over de schutting. Helaas kwam het 15 kilo pakket terecht op konijn Okkie.

Okkie zat in een ren en kon geen kant op. Konijneneigenaar Roeland Vreeswijk denkt niet dat de bezorger opzettelijk heeft geprobeerd het konijn te raken. ”Het was wel een roekeloze actie. Het had ook een kind kunnen zijn.”

Inslapen

Okkie leefde nog net na de gebeurtenis. De familie nam het gehavende diertje mee naar de dierenarts. Na foto’s werd helder dat het bekken van het konijn was gebroken. Er bleek geen andere optie dan Okkie te laten inslapen, tot ontsteltenis van de familie.

Eenmaal thuisgekomen vertelde een buurjongen dat hij die middag een enorme klap en een gillend konijn had gehoord. De jongen zou ook een pakketbezorger met een doos in zijn handen in de ren hebben zien staan.

Een beveiligingscamera heeft vastgelegd dat de bezorger die de doos wierp, na een half uur weer terugkwam om het pakket ergens anders neer te leggen.

Verdriet

Vreeswijk laat weten dat met name zijn vrouw heel verdrietig is. ”We hebben geen idee hoe lang Okkie onder het pakket lag. Als de bezorger een klein stukje was doorgelopen en het pakket op het bankje had neergezet, dan hadden we dit niet gehad.”

De eigenaren hebben een melding gedaan bij PostNL. Die stuurde daarop een manager. ”We hebben een fijn gesprek gehad en hij heeft excuses aangeboden.”

”PostNL heeft ook aangegeven alle kosten die gemaakt zijn bij de dierenarts te zullen vergoeden. ”Maar dat brengt Okkie niet meer terug”, zucht Roeland.

Eigenlijk had Vreeswijk liever een briefje van PostNL op de deurmat aangetroffen. ”Er ligt natuurlijk veel druk op die gasten, maar doe dan tenminste een briefje in de bus dat er iets is misgegaan.”

Scroll naar boven