Gemeente begint onderzoek naar zonnepanelen in ‘L’, ‘U’, ‘L’, vorm

Gemeente begint onderzoek naar zonnepanelen in 'L', 'U', 'L', vorm:

Gisteren kwam naar buiten dat er in de plaats Doorn, dat ligt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ergens op drie woningen zonnepanelen liggen die het woord ‘LUL’ vormen. Hilariteit alom. Althans, de gemeente is er niet over te spreken.

Zonnepanelen

De zonnepanelen zijn niet gisteren gelegd, maar liggen er al een tijdje. Daar wezen onze oplettende volgers ons gisteren ook al op, waarvoor grote dank.

In ieder geval is het nu wel zo dat de gemeente er blijkbaar niet van op de hoogte was. Nu wel. En binnen de gemeente wordt geschokt gereageerd.

‘Niet de intentie’

De bewoners van de drie woningen hadden ‘niet de intentie’ om de panelen op dusdanige wijze te laten leggen, zo is nu al wel duidelijk.

De ‘blunder’ werd gemaakt toen de zonnepanelen op het middelste huis aan de verkeerde kant van het dak, de voorkant van het huis, werden gelegd.

Na de fout werden ze, net zoals bij de buren, achteraan gelegd. De panelen bij de buren lagen er dus al en werden beiden in de vorm van de letter L gelegd.

Maar door een dakraam moesten de bewoners van het middelste huis voor een andere vorm kiezen en werd het dus een U. Samen maakt dat het woord LUL.

Niet leuk

Hoewel de meeste buurtbewoners er niet veel om geven, zijn er ook mensen die er niet om kunnen lachen. Een buur die zijn naam aan het Algemeen Dagblad niet wil vertellen, had het liever anders gezien.

”Ik was erg verontwaardigd. Je vraagt je af wat er door het hoofd van zo’n installateur heen gaat. Ik ben er niet blij mee en ik vind het kinderachtige humor.”

Onderzoek

En nu gaat ook de gemeente zich dus bemoeien met de ligging van de panelen. Wethouder Rob Jorg zegt tegen het Algemeen Dagblad: ”We gaan beslissen of dit acceptabel is.”

”Voor zonnepanelen zijn geen vergunningen nodig, maar dat betekent niet dat je zomaar alles mag doen.” Het is nu nog niet duidelijk hoelang het onderzoek gaat duren.

Scroll naar boven