Politie pakt man op bij Erasmus MC: ‘Hij schoot in het rond’

Op 28 september 2023 heeft zich een schokkende gebeurtenis voorgedaan in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum aan de Rochussenstraat in Rotterdam. Een arrestatieteam heeft snel gehandeld en een verdachte gearresteerd. Er zijn berichten van twee gewonden, maar de details zijn nog onduidelijk.

Arrestatie van verdachte

De politie heeft spoedig na het incident een signalement gedeeld van de vermoedelijke schutter. De verdachte droeg gevechtskleding en zou mogelijk gevlucht zijn op een motor. Hij wordt beschreven als een lange man in de midden twintig met zwart haar, die een handvuurwapen, een rugzak en een koptelefoon bij zich heeft.

Getuigenverslagen en videos

Op sociale media, zoals Twitter, verspreiden zich momenteel talloze beelden en getuigenverslagen van de chaotische situatie in Rotterdam. Onder deze beelden bevindt zich een video waarop te zien is hoe een man wordt gearresteerd door het arrestatieteam. De persoon lijkt te voldoen aan het door de politie verstrekte signalement. Of het daadwerkelijk om de verdachte gaat, moet nog worden bevestigd.

Bekijk de beelden

De video’s zijn hieronder te vinden maar voor uitgebreide informatie wordt verwezen naar nieuwsbronnen zoals de NOS, waar ook een livestream van Rijnmond beschikbaar is. Hier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je kunt er ook voor kiezen om ons op Twitter te volgen voor verdere updates.

Scroll naar boven