Nieuwe informatie bekend over incident Rotterdam

Nieuwe informatie bekend over incident Rotterdam

De schietincidenten in Rotterdam hebben twee mensen het leven gekost. Een 14-jarig meisje is er heel erg aan toe. Op dit moment wordt er nog steeds gezocht in het Erasmus MC. De autoriteiten gaan uit van een ‘doelgerichte’ actie.

Student

Voor zover bekend is de dader een 32-jarige Rotterdammer die studeert aan de Erasmus Universiteit. Hij is een bekende van justitie.

De man kon worden aangehouden onder het helikopterplatform van het Erasmus MC. Hij wordt officieel verdacht van het schieten en van brandstichting in een woning aan het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Daar zijn twee slacht0ffers gevallen.

Het gaat om een vrouw van 39 jaar en een meisje 14 jaar. Vlak daarna zou hij in het Erasmus MC het vuur geopend hebben op een 46-jarige man. Die is helaas omgekomen, evenals de vrouw in de woning.

Geen tweede schutter

Er wordt niet uitgegaan van een tweede schutter. Volgens een woordvoerder zou het gaan om een gerichte actie. ”Hij was een student aan de Erasmus Universiteit.’

Dierenmishandeling

De 32-jarige man is dus bekend bij justitie. In 2021 werd hij veroordeeld wegens dierenmishandeling. Volgens hoofdofficier van justie Hugo Hillenaar wordt de man momenteel verhoord. ”Over het motief kunnen we nog niets zeggen, maar hij werkt mee.”

Chaos

Rond 14.30 uur vanmiddag ging het helemaal mis. Door heel Rotterdam waren sirenes te horen. Een politiehelikopter heeft urenlang boven de stad gecirkeld.

Volgens een verslaggever van de Telegraaf gingen meerdere arrestatieteams het Erasmus MC binnen. Ook renden mensen naar buiten.

Eerst werd gemeld dat de dader in ‘gevechtskleding’ gevlucht zou zijn. Dat bleek onjuist. De man kwam uiteindelijk zelf uit het ziekenhuis gewandeld.

Morgen voor de rechter

Er wordt momenteel snel geschakeld. Zojuist is bekend geworden dat de man morgen voor de rechter-commissaris gaat verschijnen.

”Zoals het er nu naar uitziet zal hij aanstaande maandag of dinsdag worden voorgeleid”, aldus Hillenaar. Morgen wordt er bepaald of hij langer vast moet blijven zitten.

De p0litie verzoekt mensen met beelden zich te melden. Zij kunnen die beelden ook uploaden op de website van de p0litie.

Scroll naar boven