Dierenmedium: ”Je mag dieren pas fotograferen als ze toestemming geven”

Dierenmedium vindt dat je dieren niet zomaar mag fotograferen: ''Je moet ze eerst toestemming vragen''

Een vrouw die naar eigen zeggen met dieren kan praten wil dat eigenaren voortaan toestemming vragen om foto’s te maken van hun huisdier.

Toestemming

Nikki Vasconez, die mensen leert hoe ze de stem van hun huisdieren kunnen horen, wil dat baasjes voortaan eerst uitleggen aan hun dier waarom ze een foto van hen willen maken, voordat ze hun camera erbij pakken. Dat vindt Nikki wel zo netjes.

Net als mensen, beweert Nikki dat dieren ook niet zomaar willen dat je foto’s van hen maakt. ”Soms zijn ze niet bepaald in de stemming voor jouw grappen.”

Dierenmedium vindt dat je dieren niet zomaar mag fotograferen: ''Je moet ze eerst toestemming vragen''

Eerst vragen

In een recente video op Instagram zegt ze: ”Als je huisdier het niet leuk vindt dat er een foto van hen wordt genomen; je kunt me later bedanken. De volgende keer dat je een foto wil maken, voordat je je camera erbij pakt, vraag eerst toestemming en vertel waarom je dat doet.”

Ze geeft in de video ook een voorbeeld: ”Donald, kan ik nu een foto van je maken? Je ziet er zo schattig uit. Ik wil dat graag vastleggen. Het zou me erg gelukkig maken.”

‘Hij wil het niet’

Wanneer Nikki om toestemming vraagt aan haar hond, likt hij zijn lippen. Dat is voor Nikki het teken dat de hond het niet wil.

”Hij likt. Nee, hij wil niet op camera. Als je toestemming vraagt, dan krijg je een ander resultaat. Ik hoor dit nu al heel vaak van mensen. Ze doen deze simpele stappen en soms poseert hun huisdier.”

”Maar eigenlijk kan het ook zo zijn dat je huisdier nooit op de foto wil. Dat moet je dan respecteren. Daarom is goed om het eerst te vragen.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki Vasconez (@nikkivasconez)

Scroll naar boven