Net binnen: Schietpartijen in Erasmus MC, arrestatieteams zoeken dader

Verschrikkelijk nieuws vanuit Rotterdam, waar op twee plekken in de stad geschoten is. Hierbij zijn twee gew0nden gevallen. De dader zou gevechtskleding aan hebben, en zou volgens de eerste berichten direct gevlucht zijn.

Erasmus MC

In de havenstad is groot alarm geslagen, zo melden De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en het ANP. Die laatste meldt dat arrestatieteams het Erasmus MC binnenrennen.

Op uitgelekt videomateriaal is te zien hoe mensen naar buiten rennen. In heel Rotterdam loeien de sirenes. Ook cirkelen er meerdere helikopters boven de stad.

Schietincident

De eerste schietpartij heeft plaatsgevonden bij een woning aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West. De ander is gebeurd in een leslokaal van het Erasmus Medisch Centrum aan de Rochussenstraat. Dat ligt er niet ver vandaan. Op de beelden zijn speciale politie-eenheden waarneembaar.

Degene die hier verantwoordelijk voor is, zou op de vlucht geslagen zijn in gevechtskleding. Het vermoeden bestaat dat hij weggereden is op een motor.

De man zou beschikken over een handvuurwapen. De dader is lang, heeft zwart haar, is midden 20 en heeft een rugzak en eveneens een headphone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ParraTV (@parratv)

 

Dit is er tot nu toe bekend:

  • De dader is nog voortvluchtig. Meerdere studenten stellen dat een docente is neergeschoten. Zij zou in levensgevaar zijn. Dit is nog niet bevestigd door de politie.
  • Er circuleren beelden van een aanhouding bij EMC. Het is niet bevestigd of het hier om de door de politie gezochte verdachte gaat.
  • Bij de twee schietincidenten zijn drie gewonden gevallen, waarvan één in het Erasmus MC. Twee mensen zijn gewond geraakt bij het schietincident bij een woning aan de Heiman Dullaertplein, waar ook brand is uitgebroken. Daar is één gewonde gereanimeerd. Het andere schietincident was in een leslokaal.
  • De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie is momenteel in het gebouw van het Rotterdamse Erasmus MC, omdat de verdachte van twee schietpartijen daar mogelijk binnen is.
  • De ingang van het Erasmus MC is momenteel afgesloten. Studenten zijn huilend naar buiten gelopen, zonder schoenen. Studenten van de nabijgelegen Hogeschool mogen het gebouw niet verlaten.
Scroll naar boven