Paula nam haar hondje mee op vakantie, maar nu is de vliegmaatschappij hem kwijt

Paula nam haar hondje mee op vakantie, maar nu is de vliegmaatschappij hem kwijt

De Dominicaanse Paul had een schitterende vakantie naar de Verenigde Staten geboekt. Maar dat is totaal mislukt. Tijdens haar overstap in Atlanta werd haar de toegang tot de VS ontzegd. Maar het wordt nog veel erger, want de vliegmaatschappij raakte haar hond kwijt.

Toegang geweigerd

Paula zou met haar geliefde hond twee weken naar Californië gaan. Ze vloog via Atlanta. Daar kreeg ze slecht nieuws, want Amerikaanse douaniers haar dat ze met een ongeldig visum reisde.

Dat was een fikse tegenvaller, want Paula werd gesommeerd de eerstvolgende vlucht naar huis te nemen. Het was echter al avond.

Om die reden moet Paula de nacht doorbrengen in een detentiecentrum. Haar hond mocht echter niet mee. Daarop werd een medewerker van de vliegmaatschappij gebeld, zo vertelt Paula tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. ”Ik vroeg me af waar ze moest slapen.”

Het personeel van Delta Airlines, de maatschappij waar Paula mee vloog, vertelde dat alles goed zou komen. De hond zou naar een plek gebracht worden waar mensen werken die daarvoor getraind waren. ”Ik wilde dat niet, maar welke optie had ik verder?”

Vlucht gemist

De volgende dag zou Paula terugvliegen. Paula wilde haar zoals afgesproken ophalen, maar haar hond Maia was nergens te bekennen.

Paula nam haar hondje mee op vakantie, maar nu is de vliegmaatschappij hem kwijt

Omdat de rest van de passagiers al aan boord waren, miste Paula haar vlucht. Ze mocht een vlucht later nemen, maar ook toen was Maia niet terecht.

En dan ontstaat er nog een probleem, want Paula mag vanwege haar ongeldige visum niet langer dan 24 uur in de Verenigde Staten blijven.

Ze werd gedwongen de vlucht te nemen, ook al was haar hond nog steeds vermist.

Hond vermist

Naar eigen zeggen kreeg Paula een paniekaanval tijdens de vlucht. Ze had Maia jaren geleden als puppy op straat gevonden. ”Iedereen die me kent, weet hoe belangrijk ze voor me is. Ze kan nu overal zijn.”

In een telefoongesprek heeft ze te horen gekregen waar het is misgegaan. ”Het personeel van de vliegmaatschappij heeft het hok waar Maia in zat geopend. Daardoor is Maia ontsnapt en is weggerend.”

De vraag is waar de hond op dit moment is. Niemand kan Maia vinden. Het hondje is inmiddels al tien dagen vermist. De vliegmaatschappij wil het graag oplossen.

”We zijn ontzettend begaan met deze vrouw en bezorgd om haar hond. We zullen doorgaan met onze inzet om de hond te zoeken.”

Scroll naar boven