Weerstations waarschuwen: zwaar noodweer in het gehele land

Opnieuw zwaar onweer op komst: ''Oppassen vanmiddag''

Slecht nieuws vanuit De Bilt! Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) verwacht zwaar noodweer in heel Nederland. De specialisten hebben daarom code geel uitgeroepen, voor alle twaalf provincies. Wat kunnen we precies verwachten?

Code geel

Wat betekent code geel eigenlijk? Zoals het zo mooi op de website van het KNMI staat: ‘Wees alert. Er is mogelijk kans op zeer gevaarlijk weer’.

‘Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name wanneer men zich op de weg begeeft’.

Maar goed, daar hebben we weinig aan. Het KNMI verwacht vandaag zwaar onweer, hagel, veel regen en windstoten die 60 kilometer per uur kunnen bereiken. Noodweer dus!

Weerstations waarschuwen: zwaar noodweer in het gehele land

Ochtend

In de ochtend trokken stevige buien vanuit het zuidwesten over Nederland. Het meest heftig was dat volgens WeerOnline in de kustprovincies en in het oosten.

Daar viel veel regen in korte tijd, waarbij het lokaal flink gehageld heeft. De temperatuur kwam uit tussen de 14 en 17 graden en de wind woei matig.

Vanmiddag

In de middag (nu dus) krijgen ook overige provincies te maken met onweer. Het zwaartepunt ligt in het binnenland. Hierbij is er ook kans op hagel en plensregen.

De temperaturen zijn met 19 tot 21 graden niet best te noemen. De wind draait van zuidwest naar west en is matig. Ondanks dat roept het KNMI op voorzichtig te zijn.

Vanavond

In de avond keert de rust weder. Uiteindelijk wordt het overal droog en klaar het zelfs helemaal op. De temperatuur daalt naar 10 tot 13 graden, waarmee we echt afscheid gaan nemen van de zomer. Lokaal kunnen er mistbanken ontstaan in een aantal gebieden.

Morgen weer onweer

De nieuwe week starten we met wisselvallige weersomstandigheden. Verspreid over het hele land kunnen we flinke buien verwachten.

Weerstations waarschuwen: zwaar noodweer in het gehele land

Dit gaat gepaard met onweer. Ondanks die ellende, zijn er ook zonnige perioden. De maximum temperatuur is vastgesteld op zo’n 21 graden.

Morgenavond neemt de kans op buien af, en breiden de opklaringen zich uit. Net als vanavond wordt verwacht, wordt ook morgenavond nevel of mist voorspeld.

Bronnen: KNMI en Weeronline.

Scroll naar boven