Ouders van ernstig zieke baby weigeren levensreddende ingreep om bizarre reden

Ouders van ernstig zieke baby weigeren levensreddende ingreep om bizarre reden

In Nieuw-Zeeland zijn de ouders van een ernstig zieke baby naar de rechter gestapt. Ze eisen dat hun baby alleen bloed krijgt van een ‘niet-gevaccineerde’ donor.

Het baby’tje van zes maandjes oud heeft een bloedtransfusie nodig om een zware operatie te kunnen doorstaan. Zowel de vader als de moeder willen niet dat er bloed wordt gegeven van een donor die gevaccineerd in tegen het coronavirus. De ouders zijn zo ver gegaan, dat ze dit gerechtelijk wilden afdwingen.

Eis afgewezen

De rechter heeft korte metten gemaakt met de eis van de ouders en vindt dat de operatie plaats kan vinden met bloed van een gevaccineerd iemand.

Sterker nog, de rechter heeft besloten dat de baby tijdelijk onder curatele van de rechtbank komt te staan. De autoriteiten hoeven in de toekomst ook geen rekening te houden met de eisen van de ouders. Dat betekent dat hun baby gewoon bloed van gevaccineerden toegediend zal krijgen.

De ouders bleken overigens niet altijd zo extreem gedacht te hebben. Uit een eerdere zitting bleek dat hun baby al eerder een bloedtransfusie heeft ondergaan. Destijds werd er met hun toestemming bloed van een gevaccineerd persoon aan hun kind gegeven. Dat vonden ze prima, tot ze ineens van standpunt wijzigden.

Scroll naar boven