Ouders rijden ‘voor de lol’ met graafmachine: kinderen geplet

Ouders rijden 'voor de lol' met graafmachine: kinderen geplet

In de Duitse plaats Toppenstedt, dat even ten zuiden van Hamburg ligt, heeft gisteren een ernstige gebeurtenis plaatsgevonden. Hierbij zijn een vader en zoon heengegaan, terwijl 10 kinderen met spoed zijn afgevoerd naar het ziekenhuis.

Graafmachine huren

Een groep vaders had een kamp georganiseerd. De vaders hadden hun kinderen meegenomen en besloten een graafmachine af te huren.

Dat klinkt als een superleuk idee. Je kunt kinderen bijvoorbeeld in de bak zetten en dan met graafmachine gaan rijden. Dat is ook wat de vaders hadden bedacht.

Onverharde weg

Maar het ging totaal mis toen de vaders besloten hun kinderen in een soort kist te zetten, die door de graafmachine werd opgetild. De groep vaders besloot over een onverharde weg te gaan rijden.

En toen ging het pontificaal fout. Volgens een brandweerwoordvoerder hadden de vaders dit ‘voor de lol’ bedacht. Tijdens het ritje scheurde een hydraulische slang van het voertuig.

Kist valt

Daardoor kwam de kist los en viel naar beneden. Meerdere kinderen zijn hierbij geplet door de kist. Anderen raakten bekneld. In totaal zijn er twee personen omgekomen.

Het gaat om een vader en zijn zoontje. Nog eens tien kinderen hebben verw0ndingen opgelopen. Zeven van hen zijn er zeer slecht aan toe, zo meldt De Telegraaf.

Vier kinderen konden niet met de ziekenwagen mee vanwege hun toestand. Zij zijn met helikopters vervoerd. We hopen dat allen het zullen overleven.

Scroll naar boven