Opnieuw slecht weer in aantocht: ”Gaat twee dagen duren”

Opnieuw slecht weer in aantocht: ''Gaat twee dagen duren''

Vandaag genieten we in Nederland van heerlijk tropisch weer. Waarom zou je nog op vakantie gaan? We hebben hier alles wat ons hartje begeert.

Voor de zon hoef je in ieder geval geen peperdure vakantie te boeken. Op veel plekken wordt het snikheet, met temperaturen die tot 30 of zelfs 33 graden kunnen oplopen.

Het blijft vandaag heerlijk vertoeven, als je tenminste dol bent op de hitte. Voor mensen die hier niet goed tegen kunnen en er nu al van kotsen: het gaat omslaan.

Insmeren!

De zonkracht is vandaag hoog, dus vergeet niet om jezelf goed in te smeren. We weten inmiddels allemaal welke gevolgen er zijn wanneer je dat niet doet.

Zonsondergang

Ook vanavond blijft het zonnetje lekker schijnen, voordat ze rond 22.00 verdwijnt achter de horizon. En dat is het startsein voor de komst van sluierbewolking.

Begrijp ons niet verkeerd, dat maakt de zonsondergang alleen maar mooier. De zonsondergang staat vandaag gepland voor 22.06 uur, voor de liefhebbers.

Er staat weinig wind en de temperatuur gaat langzaam naar beneden. Zelfs om 20.00 uur is het nog 25 tot 30 graden. Komende nacht wordt lekker zweterig, want ook rond middernacht is het nog 22 tot 25 graden.

Buien en onweer

Vannacht gaat het op enkele plaatsen regenen. Vooral in het noorden van Nederland gaat het flink tekeer, waarbij er ook onweer wordt voorspeld.

Morgenochtend regent het in het noordoosten en het oosten van ons land. Ook dan staat er lokaal onweer op de planning. Elders wordt het prima vertoeven. Het zonnetje meldt zich in eerste instantie.

Maar, zo stelt Weeronline: ”In de middag wisselen zon en wolken elkaar af. In het noorden gaat het weer regenen en de wind zal stevig zijn. Dat zorgt voor een temperatuurdaling tot 20 of 21 graden.

Er zijn twee plekken waar het iets warmer wordt: in het noorden van Limburg en in de Achterhoek. Hier kan het alsnog zo’n 25 graden worden.

Dinsdag

Wie denkt dat dinsdag een lekkere stranddag wordt, heeft het mis. Ook op dinsdag is het voornamelijk regen dat de klok slaat. De zon laat zich wel zien. De temperaturen liggen in de kustgebieden tussen de 20 of 21 graden, terwijl deze landinwaarts op zo’n 22 tot 23 graden zullen liggen.

Fractie zachter voor deze tijd van het jaar

Ook woensdag is het nog geen tropisch weer. We krijgen dan te maken met zon, wolken en wederom regen. De temperatuur komt uit op zo’n 24 tot 25 graden.

Donderdag en zaterdag gaat het wederom regenen en wordt het tussen de 20 en 25 graden. Daarmee is het een fractie zachter dan de 19 tot 23 graden die gebruikelijk is voor de tijd van het jaar.

Scroll naar boven