Omgebouwde man wint miss Portugal-verkiezing

Omgebouwde man wint opnieuw missverkiezing

Nadat eerder in ons land een transvrouw tot Miss Nederland werd gekozen, is dat nu ook in Portugal aan de orde. In het Zuid-Europese land is iemand die geboren werd als man, uitgeroepen tot mooiste vrouw. En er is direct ophef over.

Man wint vrouwenverkiezing

Want hoe is het mogelijk dat een man, die getransformeerd is tot vrouw, een verkiezing voor vrouwen kan winnen? Die vraag werd ook gesteld toen Rikkie Kollé eerder dit jaar Miss Nederland won.

Bij Kollé was het doorslaggevende jurycommentaar destijds dat ze zo’n ‘mooi verhaal’ had. Wellicht was dat een reden om de 22-jarige transvrouw te laten winnen.

Veel mensen denken echter dat met de winst van de Nederlandse Rikkie, er geprobeerd is om een statement te maken. En dat zou de reden geweest zijn hiervoor. Of dat ook echt zo is? Wij weten het niet, maar eerlijk gezegd zouden we daar niet gek van opkijken.

Portugal

Inmiddels wordt de trend dus doorgezet, want ook in Portugal is nu een transvrouw uitgeroepen tot mooiste ‘dame’ van het land.

Omgebouwde man wint opnieuw missverkiezing

Het gaat om de 28-jarige Marina Machete, die in het dagelijks leven steward is bij een vliegmaatschappij. Ze was de eerste en ook de enige transkandidate.

En toevallig won ze: ”Jarenlang werd het mij onmogelijk gemaakt om deel te nemen aan de verkiezing. Vandaag ben ik trots om deel uit te maken van deze ongelooflijke groep finalisten die strijden om de titel van de Miss Portugal”, schreef ze al voor de finale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ms Portugal ® (@missportugaloficial)

Miss Universe

Met de winst van eerder Kollé en nu dus Machete, zijn er alvast twee transvrouwen vertegenwoordig die opgaan voor de titel Miss Universe. Die verkiezing zal plaatsvinden op 18 november van dit jaar in El Salvador.

Scroll naar boven