Omgebouwde man wint Miss Nederland-verkiezing

Miss Nederland Rikkie Kolle deelt bijzondere foto uit haar jeugd en heeft een boodschap

Groot nieuws, want in ons land heeft zich gisteravond een primeurtje voorgedaan. Voor het eerste heeft iemand die niet als vrouw geboren is, de titel Miss Nederland 2023 gewonnen. Rikkie Kollé is volgens de jury de ‘mooiste vrouw van Nederland’.

Eerste keer

Tot gisteravond was het nooit eerder voorgekomen dat een transvrouw de prijs wint. De jury vond het nu wel eens tijd worden dat hier verandering in zou komen.

Volgens de jury heeft Rikkie ”de hele show gestraald en gedurende het volledige traject ook de grootste progressie doorgemaakt.”

”Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie”, aldus de jury die ervan overtuigd is dat de organisatie met heel erg veel plezier gaat samenwerken met ‘deze jonge vrouw’.

Miss Universe

Komend jaar zal Kollé zich als Miss Nederland presenteren. Ook vertegenwoordigt zij Nederland bij de Miss Universe verkiezing.

Kollé deed eerder mee aan de tv-modellenwedstrijd Holland’s Next Top Model. In 2018 behaalde zij de finale.

Een jaar geleden won Ona Moody de titel. Zij zat dit jaar in de jury. Ook oud-winnaars Julia Sinning, Denise Speelman, Rahima Dirkse, Nicky Opheij en Zoey Ivory zaten in de jury.


Twitter

Op Twitter wordt er verontwaardigd gereageerd op de winst van Rikkie. Mensen vinden dat men hiermee een signaal afgeeft aan biologische vrouwen. Sommigen vermoeden dat het allemaal doorgestoken kaart is, waarbij er gesteld wordt dat de trans-agenda gepromoot moet worden.

Scroll naar boven