NS-trein ontspoort, meerdere mensen naar het ziekenhuis

NS-trein ontspoort, meerdere mensen naar het ziekenhuis

In Voorschoten is afgelopen nacht een trein van de Nederlandse Spoorwegen ontspoord. Een persoon is hierbij om het leven gekomen, terwijl er 19 mensen met zwaar letsel in het ziekenhuis liggen. Er heerst enorme chaos, zo meldt De Telegraaf.

Paniek

Rond 03.35 uur ging het compleet fout. De nachttrein, die onderweg was vanuit Leiden naar Den Haag ontspoorde nabij Voorschoten. Hierbij kwam het voorste deel van de trein in een weiland terecht. Het middelste gedeelte van de trein ligt op zijn kant naast het spoor. In het achterste gedeelte brak vervolgens brand uit.

De hulpdiensten zijn op dit moment massaal ter plaatse. Een persoon heeft het incident helaas niet overleefd. 19 anderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Omroep West meldt dat een aantal van hen er zeer slecht aan toe zijn, maar momenteel wil de Veiligheidsregio hier geen verdere uitspraken over doen. Toch is inmiddels duidelijk dat er tientallen gew0nden te betreuren zijn.

Oorzaak

Een mogelijk oorzaak van het ontsporen is bouwmaterieel dat op het spoor zou hebben gelegen. Onderzoek moet uitwijzen hoe dit hier terecht is gekomen.

De mensen die gewond zijn geraakt zijn een calamiteitenhospitaal, onderdeel van het UMC Utrecht, gebracht. Deze plek wordt alleen opengesteld bij grote 0ngelukken of calamiteiten.

In een korte reactie spreekt de NS van een zwaar 0ngeval. ”Onze eerste zorg gaat uit naar de mensen in de trein, iedereen die erin zat en onze collega’s.

Scroll naar boven