Netflix-serie onderzoekt verhaal van man die uit vliegtuig sprong met € 200.000

D.B. Cooper- Where Are You?!

Meer dan 50 jaar geleden kaapte een mysterieuze man een commerciële vlucht voordat hij uit het vliegtuig sprong met € 200.000. Dit was nadat hij vier parachutes had aangeschaft, nadat hij een stewardess had verteld dat hij een bom bij zich had.

D.B. Cooper: Where Are You?!

In 2016 werd de zaak rond de ongeïdentificeerde man, beter bekend als Dan Cooper, officieel gesloten, omdat hij onoplosbaar leek. Zou een nieuwe vierdelige Netflix-documentaireserie meer licht kunnen werpen op het mysterie? Wij hopen in ieder geval van wel.

Op de middag van 24 november 1971 stapte een man gekleed in een mooi pak, een donkere bril en met een aktetas aan boord van een Boeing 727 naar Seattle, Washington, vanaf de internationale luchthaven van Portland. De man, die zichzelf ‘Dan Cooper’ noemde – kocht een enkeltje bij Northwest Orient Air.

Bommelding

Bij het aan boord gaan van de vlucht, waarschuwde hij een stewardess dat hij een bom bij zich had. Hij liet haar het apparaat in zijn koffer zien en vertelde haar dat ze naast hem moest gaan zitten. In ruil voor het niet laten ontploffen van de bom, eiste Cooper $ 200.000 in contanten, wat vandaag de dag ongeveer $ 1,4 miljoen (€ 1 miljoen) waard is.

De kaper vroeg ook om vier parachutes. Hij zei dat hij gijzelaars zou meenemen om het risico te verminderen dat de autoriteiten met zijn apparaat konden knoeien. Cooper kreeg het geld bij de landing in Seattle en de 36 passagiers mochten van boord.

D.B. Cooper: Where Are You?! | Official Trailer | Netflix

Vervolgens beval hij de piloot om naar Mexico te vliegen, waarna hij zich aan een parachute vastmaakte en rond 20.00 uur het vliegtuig uitsprong met het geld. Cooper, zijn parachute en het geld werden echter nooit gevonden. De synopsis van de serie is: “In 1971 springt een skyjacker met een parachute uit een vliegtuig met een zak gestolen geld – en komt ermee weg. Decennia later blijft zijn identiteit een meeslepend mysterie.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven